Caldo verde fokhagymával, gazdag krumplival, kale-levelekkel és chorizóval tálalva.

Caldo verde fokhagymával

A Caldo Verde egy hagyományos portugál étel, amely a zöld levelek, krumpli és chorizó kombinációjával készült. Az étel az északi régiókban népszerű, és sok család számára a hétvégi étkezések része. A fokhagyma és a friss zöldek frissítik a levest, míg a chorizó és a burgonya gazdagítja annak ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Krumpli
200 g Kale (zöld leveles káposzta)
4 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
3 ek. Olívaolaj
150 g Chorizo kolbász
1 csipet
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplit hámozd meg, vágd kis kockákra, majd főzd meg sós vízben, amíg megpuhul, körülbelül 15-20 perc alatt.

    A krumpli mérete befolyásolhatja a főzés idejét, próbáld kis kockákra vágni, hogy gyorsabban megfőjön.

    2

    A chorizo kolbászt vágd karikákra, és pirítsd meg egy nagyobb lábasban olívaolajon, amíg enyhén ropogósra nem sül.

    A chorizo jól illik a leveshez, de ha nem szereted a füstös ízt, helyettesítheted más típusú kolbásszal.

    3

    A hagymát és fokhagymát finomra vágd, majd add hozzá a kolbászhoz, és pirítsd őket, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd.

    A hagymát és fokhagymát ne pirítsd túl, hogy megőrizzék a frissességüket és a jó ízüket.

    4

    A főtt krumplit törd össze egy villával vagy krumplinyomóval, és add hozzá a kolbászos hagymás keverékhez.

    Ha a levest sűrűbbre szeretnéd, ne nyomd szét teljesen a krumplit, hagyj benne egy kicsit darabos részeket.

    5

    A kale-t vágd csíkokra, és add hozzá a leveshez. Főzd még 10 percig, amíg a zöldek megpuhulnak.

    A kale nemcsak ízt ad a leveshez, de tele van vitaminokkal is, és szép zöld színt kölcsönöz a levesnek.

    6

    Fűszerezd sóval és borssal, majd alaposan keverd el. Tálald melegen, és ízlés szerint locsold meg olívaolajjal.

    A leves egy kis extra olívaolajjal nagyon finom lesz, így adj hozzá egy kevés friss olajat tálaláskor.