A labrát öblítsd le, majd vágd kisebb darabokra, hogy könnyen megfőjön. A zöldbabot tisztítsd meg és vágd fel apróra.
Ha a labrát frissen használod, érdemes a nagyobb darabokat kisebbre vágni, hogy egyenletesen főjön meg.
A fokhagymát zúzd össze, és egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd meg, amíg illatos nem lesz.
Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert akkor keserűvé válik. Csak addig pirítsd, amíg aranyszínű nem lesz.
Add hozzá a zöldbabot és a labrát, és pirítsd őket néhány percig, hogy megpuhuljanak. Amikor kezd átsülni, add hozzá a friss spenótot is.
A spenótot csak a végén add hozzá, hogy ne veszítse el friss zöld színét és tápanyagtartalmát.
Sózd, borsozd ízlés szerint, majd facsard rá a lime vagy citrom levét, és keverd össze. Hagyj egy kis időt, hogy az ízek összeérjenek.
A lime friss íze kiemeli a zöldségek zamatát és segít a fűszerek jobban érvényesülni.
Tálald az ételt frissen, melegen. Kísérheted egy adag barna rizzsel, vagy akár önálló ételként is fogyaszthatod.
A labra, zöldbab és spenót kombinációja tökéletes vegetáriánus étel, de húsos ételek mellé is kiváló köret.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.