Labra zöldbab és spenót hozzáadásával, egy friss zöldséges étel, melegen tálalva

Labra zöldbab és spenót hozzáadásával

A Labra zöldbab és spenót hozzáadásával egy mediterrán étel, amely könnyű és tápláló, tökéletes azok számára, akik egy egészséges, friss ételt keresnek. A labra, mint hagyományos étel, sok változáson ment keresztül, és különböző zöldségekkel készíthető, amelyek mind frissítik az ételt. A zöldbab és a spenót kombinációja tökéletes választás a friss ízek és tápanyagok számára. Ez a recept könnyedén elkészíthető és ideális köret vagy könnyű főétel is lehet.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Labra
200 g Zöldbab
150 g Friss spenót
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 db Citruslé (lime vagy citrom)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A labrát öblítsd le, majd vágd kisebb darabokra, hogy könnyen megfőjön. A zöldbabot tisztítsd meg és vágd fel apróra.

    Ha a labrát frissen használod, érdemes a nagyobb darabokat kisebbre vágni, hogy egyenletesen főjön meg.

    2

    A fokhagymát zúzd össze, és egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd meg, amíg illatos nem lesz.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert akkor keserűvé válik. Csak addig pirítsd, amíg aranyszínű nem lesz.

    3

    Add hozzá a zöldbabot és a labrát, és pirítsd őket néhány percig, hogy megpuhuljanak. Amikor kezd átsülni, add hozzá a friss spenótot is.

    A spenótot csak a végén add hozzá, hogy ne veszítse el friss zöld színét és tápanyagtartalmát.

    4

    Sózd, borsozd ízlés szerint, majd facsard rá a lime vagy citrom levét, és keverd össze. Hagyj egy kis időt, hogy az ízek összeérjenek.

    A lime friss íze kiemeli a zöldségek zamatát és segít a fűszerek jobban érvényesülni.

    5

    Tálald az ételt frissen, melegen. Kísérheted egy adag barna rizzsel, vagy akár önálló ételként is fogyaszthatod.

    A labra, zöldbab és spenót kombinációja tökéletes vegetáriánus étel, de húsos ételek mellé is kiváló köret.