A keményhéjú dió a legismertebb és legelterjedtebb diótípus a Kárpát-medencében és világszerte. Nevét a vastag, erős héjáról kapta, amely hosszú eltarthatóságot biztosít a belsejében lévő értékes dióbélnek. Bár feltörni nehezebb, az így kapott dióbél rendkívül ízletes, olajos és tápláló.
A dióbél önmagában is kiváló tápanyagforrás, amit már az ókorban is előszeretettel fogyasztottak. Manapság is az egyik legkedveltebb növényi alapú omega-3 zsírsavforrás, amely antioxidánsokat, vitaminokat és ásványi anyagokat is bőséggel tartalmaz.
Rendszeres, de mértékletes fogyasztása hozzájárulhat az agyműködés, memória és koncentráció javításához is.
A keményhéjú dió kiválóan tárolható héjában is: száraz, hűvös helyen akár hónapokig is eláll, így télen is biztosítja a minőségi növényi zsír- és tápanyagbevitelt.
Tipp: a házilag tört dióbél ízletesebb és frissebb lehet, mint az előre csomagolt változatok.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.