Badrijani diókrémmel, tálalva grillezett padlizsánnal és friss korianderrel

Badrijani diókrémmel

A Badrijani egy hagyományos grúz étel, amely grillezett padlizsánból és gazdag diókrémből készül. Eredetileg a grúz konyhából származik, de mára világszerte ismert. A padlizsán és diókombináció nemcsak finom, hanem egészséges is, hiszen a dió jótékony hatással van a szív- és érrendszerre, míg a padlizsán gazdag rostokban és vitaminokban. A friss koriander és a joghurt frissítően kiegészítik a gazdag ízvilágot, így a Badrijani tökéletes étel bármilyen alkalomra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
100 g Dió
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
100 g Joghurt
1 ág Friss koriander
1 ek. Citromlé
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    DióDió
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat hámozd meg és vágd hosszú szeletekre. Sózd meg őket, majd hagyd állni 10 percig, hogy a felesleges víz kijöjjön.

    A sózás segít a padlizsán keserűségét eltávolítani, így még finomabb lesz a végeredmény.

    2

    A diókat pirítsd meg száraz serpenyőben, amíg illatosak nem lesznek, majd aprítsd fel őket.

    A pirított dió erőteljesebb ízt ad a krémnek, így fontos, hogy ne hagyd ki a pirítást!

    3

    A padlizsánszeleteket süsd meg egy serpenyőben vagy grillezd meg, amíg mindkét oldaluk enyhén megpirul. Ne süsd túl őket, hogy ne legyenek szárazak.

    Ha grillezed a padlizsánt, szép grillcsíkokat kapsz, ami különlegesebbé teszi a tálalást.

    4

    A megpirított padlizsánt tedd egy tálba, és keverd össze a felaprított dióval, joghurttal, citromlével, és az apróra vágott fokhagymával.

    A joghurt krémes állagot ad a diókrémnek, és frissíti az ízeket.

    5

    A kész krémet tálald a grillezett padlizsánszeletek tetején. Díszítsd friss korianderrel.

    A koriander friss íze kiemeli a padlizsán és a dió gazdag ízét.