A padlizsánokat hámozd meg és vágd hosszú szeletekre. Sózd meg őket, majd hagyd állni 10 percig, hogy a felesleges víz kijöjjön.
A sózás segít a padlizsán keserűségét eltávolítani, így még finomabb lesz a végeredmény.
A diókat pirítsd meg száraz serpenyőben, amíg illatosak nem lesznek, majd aprítsd fel őket.
A pirított dió erőteljesebb ízt ad a krémnek, így fontos, hogy ne hagyd ki a pirítást!
A padlizsánszeleteket süsd meg egy serpenyőben vagy grillezd meg, amíg mindkét oldaluk enyhén megpirul. Ne süsd túl őket, hogy ne legyenek szárazak.
Ha grillezed a padlizsánt, szép grillcsíkokat kapsz, ami különlegesebbé teszi a tálalást.
A megpirított padlizsánt tedd egy tálba, és keverd össze a felaprított dióval, joghurttal, citromlével, és az apróra vágott fokhagymával.
A joghurt krémes állagot ad a diókrémnek, és frissíti az ízeket.
A kész krémet tálald a grillezett padlizsánszeletek tetején. Díszítsd friss korianderrel.
A koriander friss íze kiemeli a padlizsán és a dió gazdag ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.