A kesudió (Anacardium occidentale) a világ egyik legnépszerűbb olajos magva, amit krémes állaga, enyhén édeskés íze és kiváló tápanyagtartalma miatt fogyasztanak. A hántolt kesudióbél nemcsak közvetlenül fogyasztható, hanem különféle ételek, krémek és növényi tejek alapanyagaként is szolgál.
A kesudió gazdag egészséges zsírokban, fehérjében, rostban, magnéziumban, rézben, foszforban és B-vitaminokban. Mindemellett alacsonyabb zsírtartalmú, mint sok más olajos mag, így remek választás a tudatos, egészséges étrendekhez.
A kesudióban található telítetlen zsírsavak – különösen az olajsav – segítik a szív- és érrendszer védelmét. Magnézium- és réztartalma elősegíti az idegrendszer, izomműködés és csontozat megfelelő működését. A kesudió cinkben és vasban is gazdag, melyek támogatják az immunrendszert és a vérképzést.
Rendszeres fogyasztása elősegítheti a koleszterinszint szabályozását, javíthatja a memóriát és a koncentrációt, továbbá jóllakottságérzetet is biztosít.
Tárolás: A kesudió frissessége megőrzése érdekében légmentesen zárt edényben, hűvös, száraz helyen ajánlott tartani. Hosszabb távon hűtőszekrényben tárolva megakadályozható az avasodás.
A kesudió nemcsak sokoldalú, hanem tápanyagdús és egészséges alternatíva is, amelynek rendszeres fogyasztása segíthet a tudatos életmód támogatásában.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.