A tejet és a kókusztejet egy közepes lábasban keverd össze, majd kezd el lassan melegíteni.
Használj friss kókusztejet, hogy gazdagabb ízt kapj. A tejet alacsony hőmérsékleten melegítsd, hogy elkerüld a kiforrást.
Add hozzá a cukrot és a sáfrányt a tejhez, majd folyamatosan keverd, hogy a cukor feloldódjon.
A sáfrányt egy kis vízben először áztasd be, hogy intenzívebb ízt és színt adjon a desszertnek.
Tedd bele a kardamomot, és hagyd, hogy a fűszerek egyesüljenek a tejjel.
Ha nincs friss kardamomod, használhatsz őrölt kardamomot is, de az íze enyhébb lesz.
Főzd a keveréket közepes lángon, időnként keverve, amíg a folyadék mennyisége körülbelül felére csökken.
A keveréket figyelmesen keverd, hogy elkerüld a leégést, és a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.
Add hozzá a mandulát és a kasziórát, majd főzd további 10 percig, amíg a krém gazdag állagú lesz.
A mandulát piríthatod egy serpenyőben, hogy ropogósabbá váljon, mielőtt hozzáadod a tejhez.
Miután elérte a kívánt állagot, vedd le a tűzről, és adj hozzá egy kis rózsavizet a végső ízesítéshez.
A rózsavíz friss és virágos aromát ad a desszertnek, így ideális egy ilyen gazdag ételhez.
Tálald melegen vagy hűtve, és díszítsd friss mandulával és egy kis sáfránnyal a tetején.
Ha szereted a hideg desszerteket, a basundi jól hűtve is finom, így ideális lehet előre készíteni egy étkezéshez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.