A kesudiót pirítsuk meg száraz serpenyőben közepes lángon, amíg aranybarna színt nem kap. Ekkor vegyük le a tűzről és tegyük félre.
Ne hagyjuk a kesudiót magára, mert könnyen megéghet. Folytassuk kevergetve, amíg szépen megpirul.
Egy másik serpenyőben öntsük bele a vizet és a cukrot, majd közepes lángon kezdjük el főzni. Keverjük folyamatosan, hogy a cukor feloldódjon.
A cukrot lassan oldjuk fel, hogy ne legyen kristályos az ételben.
Amikor a cukros szirup kezd karamellizálódni, adjuk hozzá a vajat és a csipet sót, és jól keverjük össze.
A vaj segít abban, hogy a chikki finomabb és krémesebb legyen.
A kész szirupot öntsük rá a pirított kesudióra, és keverjük össze, hogy minden diódarab jól bevonódjon.
Használjunk fakanalat, hogy ne égessük meg a kezünket, mert a karamell forró lesz.
A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és simára terítjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, hogy megszilárduljon.
Ha gyorsítani szeretnénk, hűtőbe is tehetjük pár percre, hogy gyorsabban megszilárduljon.
Miután kihűlt, törjük darabokra és tálaljuk.
A chikki könnyen eltörik, ha túlságosan kihűlt, ezért ne hagyjuk túl sokáig a tepsiben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.