Chikki kesudi贸val, ropog贸s 茅s 茅des 茅dess茅g kesudi贸val 茅s karamelliz谩lt cukorral

Chikki kesudi贸val

A chikki egy hagyom谩nyos indiai 茅dess茅g, amelyet k眉l枚nb枚z艖 di贸f茅l茅k 茅s cukor felhaszn谩l谩s谩val k茅sz铆tenek. Eredetileg a t茅lre k茅sz眉lt, hiszen a di贸k 茅s a cukor gazdag energi谩val l谩tj谩k el a testet a hideg h贸napokban. A kesudi贸s v谩ltozata k眉l枚nleges 茅s 铆nycsikland贸, 茅s ide谩lis v谩laszt谩s b谩rmelyik alkalomra, amikor egy gyors, de finom 茅dess茅get szeretn茅nk k茅sz铆teni. A chikki egyszer疟, de a gazdag, karamelliz谩lt 铆zvil谩ga mindenkinek 枚r枚met okoz.

El艖k茅sz眉let 15 perc
Elk茅sz铆t茅s 15 perc
Teljes 30 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
200 g Kesudi贸
150 g Cukor
1 ek. Vaj
50 ml V铆z
1 csipet S贸

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A kesudi贸t pir铆tsuk meg sz谩raz serpeny艖ben k枚zepes l谩ngon, am铆g aranybarna sz铆nt nem kap. Ekkor vegy眉k le a t疟zr艖l 茅s tegy眉k f茅lre.

    Ne hagyjuk a kesudi贸t mag谩ra, mert k枚nnyen meg茅ghet. Folytassuk kevergetve, am铆g sz茅pen megpirul.

    2

    Egy m谩sik serpeny艖ben 枚nts眉k bele a vizet 茅s a cukrot, majd k枚zepes l谩ngon kezdj眉k el f艖zni. Keverj眉k folyamatosan, hogy a cukor felold贸djon.

    A cukrot lassan oldjuk fel, hogy ne legyen krist谩lyos az 茅telben.

    3

    Amikor a cukros szirup kezd karamelliz谩l贸dni, adjuk hozz谩 a vajat 茅s a csipet s贸t, 茅s j贸l keverj眉k 枚ssze.

    A vaj seg铆t abban, hogy a chikki finomabb 茅s kr茅mesebb legyen.

    4

    A k茅sz szirupot 枚nts眉k r谩 a pir铆tott kesudi贸ra, 茅s keverj眉k 枚ssze, hogy minden di贸darab j贸l bevon贸djon.

    Haszn谩ljunk fakanalat, hogy ne 茅gess眉k meg a kez眉nket, mert a karamell forr贸 lesz.

    5

    A massz谩t egy s眉t艖pap铆rral b茅lelt tepsibe 枚ntj眉k, 茅s sim谩ra ter铆tj眉k. Hagyjuk teljesen kih疟lni, hogy megszil谩rduljon.

    Ha gyors铆tani szeretn茅nk, h疟t艖be is tehetj眉k p谩r percre, hogy gyorsabban megszil谩rduljon.

    6

    Miut谩n kih疟lt, t枚rj眉k darabokra 茅s t谩laljuk.

    A chikki k枚nnyen elt枚rik, ha t煤ls谩gosan kih疟lt, ez茅rt ne hagyjuk t煤l sok谩ig a tepsiben.