A basmati rizst öblítsd át hideg vízzel, majd hagyd állni 10-15 percig, hogy a rizs jól megduzzadjon.
A rizs áztatása segít abban, hogy a szemek egyenletesebben főjenek.
A hagymát és fokhagymát vágd apróra, a gyömbért pedig reszeld le.
A friss gyömbér és fokhagyma igazi ízt ad a rizsnek, ne használd helyettesítőiket!
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát, fokhagymát és gyömbért, és pirítsd őket 3-4 percig.
A hagymát pirítsd aranybarnára, hogy gazdag ízt adjon az ételnek.
Add hozzá a kesudiót, mazsolát, fahéjat, kardamomot, szegfűborsot, cilantro port és sót, majd keverd össze.
A fűszerek különleges ízeket adnak a rizsnek, figyelj, hogy minden jól eloszoljon.
A rizst öntsd a fűszeres keverékhez, és pirítsd pár percig, hogy a fűszerek átjárják.
Pirítsd a rizst rövid ideig, hogy megőrizze frissességét és ne keményedjen meg.
Önts hozzá 400 ml vizet, forrald fel, majd takard le, és főzd alacsony lángon 15-20 percig, amíg a rizs teljesen megpuhul.
A víz mennyisége függ a rizs típusától, szükség szerint adj hozzá még egy kis vizet, ha a rizs nem főtt meg teljesen.
Miután elkészült, tálald friss korianderrel díszítve.
A koriander frissessége igazi kontrasztot ad a gazdag fűszeres rizshez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.