Kaju Kishmish Pulao kesudióval és mazsolával, friss korianderrel tálalva

Kaju Kishmish Pulao (kesudióval és mazsolával)

A Kaju Kishmish Pulao egy hagyományos indiai étel, amely a basmati rizst kesudióval, mazsolával és egyedülálló fűszerekkel ötvözi. Ez az étel nemcsak gazdag ízvilágot kínál, hanem egy igazán különleges élményt ad minden falattal. Az ételt általában ünnepi alkalmakra, például családi összejövetelekre tálalják. A kesudió és mazsola kombinációja egy édes és sós egyensúlyt hoz létre, amely tökéletesen illik a gazdag fűszerekhez és a puha rizshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Basmati rizs
50 g Kesudió
50 g Mazsola
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
2 ek. Olívaolaj
2 db Szegfűbors
1 tk. Cilantro por
2 db Kardamom
1 rúd Fahéj
1 tk.
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A basmati rizst öblítsd át hideg vízzel, majd hagyd állni 10-15 percig, hogy a rizs jól megduzzadjon.

    A rizs áztatása segít abban, hogy a szemek egyenletesebben főjenek.

    2

    A hagymát és fokhagymát vágd apróra, a gyömbért pedig reszeld le.

    A friss gyömbér és fokhagyma igazi ízt ad a rizsnek, ne használd helyettesítőiket!

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát, fokhagymát és gyömbért, és pirítsd őket 3-4 percig.

    A hagymát pirítsd aranybarnára, hogy gazdag ízt adjon az ételnek.

    4

    Add hozzá a kesudiót, mazsolát, fahéjat, kardamomot, szegfűborsot, cilantro port és sót, majd keverd össze.

    A fűszerek különleges ízeket adnak a rizsnek, figyelj, hogy minden jól eloszoljon.

    5

    A rizst öntsd a fűszeres keverékhez, és pirítsd pár percig, hogy a fűszerek átjárják.

    Pirítsd a rizst rövid ideig, hogy megőrizze frissességét és ne keményedjen meg.

    6

    Önts hozzá 400 ml vizet, forrald fel, majd takard le, és főzd alacsony lángon 15-20 percig, amíg a rizs teljesen megpuhul.

    A víz mennyisége függ a rizs típusától, szükség szerint adj hozzá még egy kis vizet, ha a rizs nem főtt meg teljesen.

    7

    Miután elkészült, tálald friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége igazi kontrasztot ad a gazdag fűszeres rizshez.