A kukoricakeményítő (más néven maizena) egy fehér, finomszemcsés por, amelyet kukoricából nyernek és világszerte használnak sűrítőanyagként, sütési összetevőként és textúrajavítóként. Semleges íze miatt bármilyen ételhez hozzáadható, miközben nem befolyásolja annak aromáját.
Kiemelkedő kötőképességgel rendelkezik, ezért krémek, pudingok, szószok, mártások sűrítésére kiváló. Mivel gluténmentes, biztonságosan fogyaszthatják lisztérzékenyek is.
A kukoricakeményítő ideális választás a modern és speciális étrendek konyhájában, legyen szó vegán, gluténmentes vagy gyors elkészítésű receptekről.
Tartsuk száraz, hűvös helyen, légmentesen zárva, mivel könnyen magába szívja a nedvességet. Nedves környezetben csomósodhat vagy elveszítheti hatékonyságát.
A kukoricakeményítő az egyik leguniverzálisabb és legpraktikusabb alapanyag, amely minden háztartásban megállja a helyét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.