ElĆször is kĂ©szĂtsd el a tĂ©sztĂĄt. Egy tĂĄlban keverd össze a lisztet, az Ă©lesztĆt Ă©s a cukrot. Add hozzĂĄ a meleg vizet, Ă©s jĂłl dolgozd el, amĂg sima tĂ©sztĂĄt kapsz.
Fontos, hogy a vĂz ne legyen tĂșl forrĂł, mert az megölheti az Ă©lesztĆt. Langyos vĂz legyen.
Tedd a tĂ©sztĂĄt egy lisztezett felĂŒletre, Ă©s gyĂșrd addig, amĂg rugalmas Ă©s sima nem lesz. Ha tĂșl ragacsos, adj hozzĂĄ egy kis lisztet.
Ha a tĂ©szta tĂșl kemĂ©ny, egy kevĂ©s vizet is hozzĂĄadhatsz.
Takard le a tĂ©sztĂĄt egy nedves konyharuhĂĄval, Ă©s hagyd kelni 1 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, amĂg a tĂ©rfogata megduplĂĄzĂłdik.
A kelesztéshez fontos, hogy meleg helyen hagyd pihenni a tésztåt, hogy szépen megkeljen.
AmĂg a tĂ©szta kel, kĂ©szĂtsd el a töltelĂ©ket. A marhahĂșst aprĂłra vĂĄgd fel, a hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt finomra szeleteld.
A hĂșs darabolĂĄsakor figyelj arra, hogy aprĂł kockĂĄkra vĂĄgd, hogy könnyen be tudj tölteni minden gombĂłcba.
Egy serpenyĆben hevĂtsd fel az olajat, Ă©s pirĂtsd meg benne a hagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt. Ha illatosak, add hozzĂĄ a marhahĂșst, sĂłt, borsot, Ă©s pirĂtsd meg.
A hĂșs pirĂtĂĄsa közben ĂŒgyelj rĂĄ, hogy ne legyen tĂșl magas a hĆfok, hogy a hĂșs ne Ă©gjen meg.
Add hozzĂĄ a vizet, Ă©s fĆzd a hĂșsos keverĂ©ket alacsony hĆmĂ©rsĂ©kleten, amĂg a hĂșs megpuhul, Ă©s a lĂ© elpĂĄrolog. Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kis sĂłt Ă©s borsot.
Ha a keverĂ©k tĂșl szĂĄraz, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kevĂ©s vizet, hogy ne Ă©gjen meg a hĂșs.
A megkelt tĂ©sztĂĄt oszd 8 egyenlĆ darabra, formĂĄzz belĆlĂŒk kis golyĂłkat, majd nyĂșjtsd ki Ćket kör alakĂșra.
A tĂ©sztĂĄt ne nyĂșjtsd tĂșl vĂ©konyra, hogy a töltelĂ©k ne szivĂĄrogjon ki belĆle.
Minden tĂ©sztakorong közepĂ©re helyezz egy kis adag marhahĂșsos töltelĂ©ket, majd formĂĄzd gombĂłccĂĄ. A szĂ©leket alaposan zĂĄrd össze, hogy ne nyĂljon szĂ©t fĆzĂ©s közben.
A gombĂłcokat a tĂ©szta szĂ©leit jĂłl meg kell csĂpni, hogy szĂ©p zĂĄrt formĂĄt kapjanak.
GĆzöld a gombĂłcokat egy gĆzölĆ edĂ©nyben 20-25 percig, amĂg megpuhulnak Ă©s a tĂ©szta ĂĄtsĂŒl.
Ne zsĂșfolj tĂșl sok gombĂłcot a gĆzölĆbe, mert nem tudjĂĄk szabadon megemelkedni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.