Bánh Bao marhahússal, puha tésztával, tálalva

Bánh Bao marhahússal

A Bánh Bao, mely az egyik legismertebb vietnami étel, egy puha, gőzölt gombóc, amelyet különböző töltelékekkel készítenek. A marhahúsos változat a hagyományos, ínycsiklandó étel, amely minden falatban gazdag ízvilágot kínál. Az elkészítése viszonylag egyszerű, és az étel tökéletes választás azoknak, akik szeretik a sós és fűszeres ízeket. A marhahús töltelékét fokhagymával, hagymával és egy kis borssal gazdagítják, így egy igazán ínycsiklandó ételt kapunk. A Bánh Bao a vietnami konyha szerves része, és ideális választás reggelire, ebédre vagy vacsorára is.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
10 g Élesztő
10 g Cukor
200 ml Meleg víz
1 ek. Szezámmagolaj
300 g Marhahús
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olej
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Először is készítsd el a tésztát. Egy tálban keverd össze a lisztet, az élesztőt és a cukrot. Add hozzá a meleg vizet, és jól dolgozd el, amíg sima tésztát kapsz.

    Fontos, hogy a víz ne legyen túl forró, mert az megölheti az élesztőt. Langyos víz legyen.

    2

    Tedd a tésztát egy lisztezett felületre, és gyúrd addig, amíg rugalmas és sima nem lesz. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kis lisztet.

    Ha a tészta túl kemény, egy kevés vizet is hozzáadhatsz.

    3

    Takard le a tésztát egy nedves konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán keresztül, amíg a térfogata megduplázódik.

    A kelesztéshez fontos, hogy meleg helyen hagyd pihenni a tésztát, hogy szépen megkeljen.

    4

    Amíg a tészta kel, készítsd el a tölteléket. A marhahúst apróra vágd fel, a hagymát és fokhagymát finomra szeleteld.

    A hús darabolásakor figyelj arra, hogy apró kockákra vágd, hogy könnyen be tudj tölteni minden gombócba.

    5

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg benne a hagymát és a fokhagymát. Ha illatosak, add hozzá a marhahúst, sót, borsot, és pirítsd meg.

    A hús pirítása közben ügyelj rá, hogy ne legyen túl magas a hőfok, hogy a hús ne égjen meg.

    6

    Add hozzá a vizet, és főzd a húsos keveréket alacsony hőmérsékleten, amíg a hús megpuhul, és a lé elpárolog. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis sót és borsot.

    Ha a keverék túl száraz, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy ne égjen meg a hús.

    7

    A megkelt tésztát oszd 8 egyenlő darabra, formázz belőlük kis golyókat, majd nyújtsd ki őket kör alakúra.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, hogy a töltelék ne szivárogjon ki belőle.

    8

    Minden tésztakorong közepére helyezz egy kis adag marhahúsos tölteléket, majd formázd gombóccá. A széleket alaposan zárd össze, hogy ne nyíljon szét főzés közben.

    A gombócokat a tészta széleit jól meg kell csípni, hogy szép zárt formát kapjanak.

    9

    Gőzöld a gombócokat egy gőzölő edényben 20-25 percig, amíg megpuhulnak és a tészta átsül.

    Ne zsúfolj túl sok gombócot a gőzölőbe, mert nem tudják szabadon megemelkedni.