BĂĄnh Bao marhahĂșssal, puha tĂ©sztĂĄval, tĂĄlalva

BĂĄnh Bao marhahĂșssal

A BĂĄnh Bao, mely az egyik legismertebb vietnami Ă©tel, egy puha, gƑzölt gombĂłc, amelyet kĂŒlönbözƑ töltelĂ©kekkel kĂ©szĂ­tenek. A marhahĂșsos vĂĄltozat a hagyomĂĄnyos, Ă­nycsiklandĂł Ă©tel, amely minden falatban gazdag Ă­zvilĂĄgot kĂ­nĂĄl. Az elkĂ©szĂ­tĂ©se viszonylag egyszerƱ, Ă©s az Ă©tel tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs azoknak, akik szeretik a sĂłs Ă©s fƱszeres Ă­zeket. A marhahĂșs töltelĂ©kĂ©t fokhagymĂĄval, hagymĂĄval Ă©s egy kis borssal gazdagĂ­tjĂĄk, Ă­gy egy igazĂĄn Ă­nycsiklandĂł Ă©telt kapunk. A BĂĄnh Bao a vietnami konyha szerves rĂ©sze, Ă©s ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs reggelire, ebĂ©dre vagy vacsorĂĄra is.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Liszt
⭕ 10 g ÉlesztƑ
⭕ 10 g Cukor
⭕ 200 ml Meleg víz
⭕ 1 ek. Szezámmagolaj
⭕ 300 g MarhahĂșs
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 2 ek. Olej
⭕ 50 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    ElƑször is kĂ©szĂ­tsd el a tĂ©sztĂĄt. Egy tĂĄlban keverd össze a lisztet, az Ă©lesztƑt Ă©s a cukrot. Add hozzĂĄ a meleg vizet, Ă©s jĂłl dolgozd el, amĂ­g sima tĂ©sztĂĄt kapsz.

    Fontos, hogy a vĂ­z ne legyen tĂșl forrĂł, mert az megölheti az Ă©lesztƑt. Langyos vĂ­z legyen.

    2

    Tedd a tĂ©sztĂĄt egy lisztezett felĂŒletre, Ă©s gyĂșrd addig, amĂ­g rugalmas Ă©s sima nem lesz. Ha tĂșl ragacsos, adj hozzĂĄ egy kis lisztet.

    Ha a tĂ©szta tĂșl kemĂ©ny, egy kevĂ©s vizet is hozzĂĄadhatsz.

    3

    Takard le a tĂ©sztĂĄt egy nedves konyharuhĂĄval, Ă©s hagyd kelni 1 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, amĂ­g a tĂ©rfogata megduplĂĄzĂłdik.

    A kelesztéshez fontos, hogy meleg helyen hagyd pihenni a tésztåt, hogy szépen megkeljen.

    4

    AmĂ­g a tĂ©szta kel, kĂ©szĂ­tsd el a töltelĂ©ket. A marhahĂșst aprĂłra vĂĄgd fel, a hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt finomra szeleteld.

    A hĂșs darabolĂĄsakor figyelj arra, hogy aprĂł kockĂĄkra vĂĄgd, hogy könnyen be tudj tölteni minden gombĂłcba.

    5

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olajat, Ă©s pirĂ­tsd meg benne a hagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt. Ha illatosak, add hozzĂĄ a marhahĂșst, sĂłt, borsot, Ă©s pirĂ­tsd meg.

    A hĂșs pirĂ­tĂĄsa közben ĂŒgyelj rĂĄ, hogy ne legyen tĂșl magas a hƑfok, hogy a hĂșs ne Ă©gjen meg.

    6

    Add hozzĂĄ a vizet, Ă©s fƑzd a hĂșsos keverĂ©ket alacsony hƑmĂ©rsĂ©kleten, amĂ­g a hĂșs megpuhul, Ă©s a lĂ© elpĂĄrolog. Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kis sĂłt Ă©s borsot.

    Ha a keverĂ©k tĂșl szĂĄraz, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kevĂ©s vizet, hogy ne Ă©gjen meg a hĂșs.

    7

    A megkelt tĂ©sztĂĄt oszd 8 egyenlƑ darabra, formĂĄzz belƑlĂŒk kis golyĂłkat, majd nyĂșjtsd ki Ƒket kör alakĂșra.

    A tĂ©sztĂĄt ne nyĂșjtsd tĂșl vĂ©konyra, hogy a töltelĂ©k ne szivĂĄrogjon ki belƑle.

    8

    Minden tĂ©sztakorong közepĂ©re helyezz egy kis adag marhahĂșsos töltelĂ©ket, majd formĂĄzd gombĂłccĂĄ. A szĂ©leket alaposan zĂĄrd össze, hogy ne nyĂ­ljon szĂ©t fƑzĂ©s közben.

    A gombócokat a tészta széleit jól meg kell csípni, hogy szép zårt formåt kapjanak.

    9

    GƑzöld a gombĂłcokat egy gƑzölƑ edĂ©nyben 20-25 percig, amĂ­g megpuhulnak Ă©s a tĂ©szta ĂĄtsĂŒl.

    Ne zsĂșfolj tĂșl sok gombĂłcot a gƑzölƑbe, mert nem tudjĂĄk szabadon megemelkedni.