Chichi dango rizsliszttel és fahéjjal tálalva, meleg édesség

Chichi dango

A Chichi dango egy hagyományos japán édesség, amely a rizsliszt és a kókusztej kombinációjából készül. Eredetileg a japán vidéki területeken volt népszerű, és a téli hónapokban fogyasztották. A dango tészta puha, nyújtható, és édes ízét a fahéj és a kókusztej teszi különlegessé. Az édességet gyakran készítik családi összejöveteleken, és az egészséges, de finom édességként a japán konyha egyik kedvenc desszertjévé vált.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt (gluténmentes)
100 g Cukor
150 ml Víz
100 ml Kókusztej
1 tk. Vaníliakivonat
1 csipet Fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet, cukrot, vaníliakivonatot és a fahéjat egy nagy tálban keverd össze.

    A fahéj segít frissítő, meleg ízt adni a dangohoz, de ha jobban szereted, ízlés szerint csökkentheted.

    2

    A vizet és kókusztejet egy edényben keverd össze, majd melegítsd fel közepes lángon, amíg enyhén forrni kezd.

    A kókusztej adja a dango gazdag, krémes ízét, így fontos, hogy ne hagyd túl sokáig felforrni.

    3

    A forró folyadékot fokozatosan öntsd hozzá a rizslisztes keverékhez, folyamatos keverés mellett. Amikor egy sűrű, ragacsos tésztát kapsz, vedd le a tűzről.

    Ne hagyd, hogy túl sűrűvé váljon a keverék. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet.

    4

    Formázz kis golyókat a tésztából, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezd őket.

    A golyók ne legyenek túl nagyok, hogy könnyen megpuhuljanak, és megfelelően átsüljenek.

    5

    A golyókat gőzöld 10-15 percig, amíg a tészta átsül és enyhén ragadós lesz.

    A gőzölés segít abban, hogy a Chichi dango könnyen nyújtható, rágós állagot kapjon.

    6

    Tálald melegen, és díszítsd a dango golyókat egy kevés fahéjjal vagy egy kis édes sziruppal.

    A meleg dango a legfinomabb, és a fahéj kiemeli az édességét.