A rizslisztet, cukrot, vaníliakivonatot és a fahéjat egy nagy tálban keverd össze.
A fahéj segít frissítő, meleg ízt adni a dangohoz, de ha jobban szereted, ízlés szerint csökkentheted.
A vizet és kókusztejet egy edényben keverd össze, majd melegítsd fel közepes lángon, amíg enyhén forrni kezd.
A kókusztej adja a dango gazdag, krémes ízét, így fontos, hogy ne hagyd túl sokáig felforrni.
A forró folyadékot fokozatosan öntsd hozzá a rizslisztes keverékhez, folyamatos keverés mellett. Amikor egy sűrű, ragacsos tésztát kapsz, vedd le a tűzről.
Ne hagyd, hogy túl sűrűvé váljon a keverék. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet.
Formázz kis golyókat a tésztából, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezd őket.
A golyók ne legyenek túl nagyok, hogy könnyen megpuhuljanak, és megfelelően átsüljenek.
A golyókat gőzöld 10-15 percig, amíg a tészta átsül és enyhén ragadós lesz.
A gőzölés segít abban, hogy a Chichi dango könnyen nyújtható, rágós állagot kapjon.
Tálald melegen, és díszítsd a dango golyókat egy kevés fahéjjal vagy egy kis édes sziruppal.
A meleg dango a legfinomabb, és a fahéj kiemeli az édességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.