A málna (Rubus idaeus) az egyik legfinomabb és legegészségesebb bogyós gyümölcs, amelynek szezonja jellemzően június végétől augusztus elejéig tart. Intenzív íze, élénkpiros színe és magas antioxidáns- és vitamintartalma miatt kedvelt alapanyaga az egészségtudatos konyhának.
A málna kiemelkedően gazdag flavonoidokban, antocianinokban és rostokban. Fogyasztása hozzájárulhat az immunrendszer erősítéséhez, a szív- és érrendszer védelméhez, valamint gyulladáscsökkentő és daganatellenes hatásokat is tulajdonítanak neki.
A málna sokoldalúan felhasználható a gasztronómiában – frissen is kiváló, de feldolgozva is megőrzi tápértékeit és aromáját.
A málna gyorsan romló, érzékeny gyümölcs, frissen néhány napon belül elfogyasztandó. Fagyasztva, lekvárként vagy szörpként hosszabb távon is élvezhető.
A málna ideális választás mindazoknak, akik friss, tápláló, és természetes antioxidánsban gazdag alapanyagot keresnek – akár nyersen, akár feldolgozva.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.