Kuzumochi tejjel, friss gyümölcsökkel tálalva, fehér tálban

Kuzumochi tejjel

A kuzumochi egy hagyományos japán desszert, amelyet gyakran készítenek a családok ünnepekkor. A tejes változata, amely a kuzu por segítségével készül, rendkívül krémes és gazdag ízű. A tej ad egy lágy, gazdag textúrát, míg az édes szójaszósz különleges aromát kölcsönöz neki. Friss gyümölcsökkel tálalva egy igazán különleges édességet alkothatunk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
50 g Kuzu kemikália (kuzumochi por)
80 g Cukor
400 ml Tej
200 ml Víz
2 ek. Édes szójaszósz
100 g Friss gyümölcs (például eper, szeder)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kuzu port (kuzumochi por) keverd el a vízben, hogy egy sima keveréket kapj. Ha túl sűrű, egy kis vízzel hígíthatod.

    A kuzu por egy természetes sűrítő, így fontos, hogy megfelelően oldódjon fel, hogy ne legyen csomós a végén.

    2

    Tedd a keveréket egy lábasba, és közepes lángon kezd el melegíteni. Folyamatosan kevergetve forrald fel, hogy a sűrítő anyag aktíválódjon.

    Ne hagyd abba a keverést, mert a kuzu por könnyen leülepedhet, és csomósodhat.

    3

    Amikor a keverék elkezd sűrűsödni, add hozzá a cukrot, és folytasd a keverést, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    Ha túl édesnek találod, a cukor mennyiségét csökkentheted.

    4

    Add hozzá a tejet és az édes szójaszószt, és alacsony lángon folytasd a főzést, amíg az egész keverék sűrűsödik, és krémes állagúvá válik.

    Az édes szójaszósz ad egy különleges ízt a kuzumochinak, de ha nem szereted, elhagyhatod.

    5

    Miután elérted a kívánt sűrűséget, vedd le a tűzről, és hagyd hűlni egy kicsit. Ezután öntsd egy tálba, és tedd a hűtőbe legalább 2 órára, hogy megdermedjen.

    A hűtés során a kuzumochi szilárdabbá válik, és könnyebben formázható.

    6

    Tálalás előtt szedd ki a tálból a kuzumochit, és szeleteld fel. Díszítsd friss gyümölcsökkel, mint például eperrel vagy szederrel.

    Friss gyümölcsökkel tálalva a kuzumochi még ínycsiklandóbbá válik.