A kuzu port (kuzumochi por) keverd el a vízben, hogy egy sima keveréket kapj. Ha túl sűrű, egy kis vízzel hígíthatod.
A kuzu por egy természetes sűrítő, így fontos, hogy megfelelően oldódjon fel, hogy ne legyen csomós a végén.
Tedd a keveréket egy lábasba, és közepes lángon kezd el melegíteni. Folyamatosan kevergetve forrald fel, hogy a sűrítő anyag aktíválódjon.
Ne hagyd abba a keverést, mert a kuzu por könnyen leülepedhet, és csomósodhat.
Amikor a keverék elkezd sűrűsödni, add hozzá a cukrot, és folytasd a keverést, amíg a cukor teljesen feloldódik.
Ha túl édesnek találod, a cukor mennyiségét csökkentheted.
Add hozzá a tejet és az édes szójaszószt, és alacsony lángon folytasd a főzést, amíg az egész keverék sűrűsödik, és krémes állagúvá válik.
Az édes szójaszósz ad egy különleges ízt a kuzumochinak, de ha nem szereted, elhagyhatod.
Miután elérted a kívánt sűrűséget, vedd le a tűzről, és hagyd hűlni egy kicsit. Ezután öntsd egy tálba, és tedd a hűtőbe legalább 2 órára, hogy megdermedjen.
A hűtés során a kuzumochi szilárdabbá válik, és könnyebben formázható.
Tálalás előtt szedd ki a tálból a kuzumochit, és szeleteld fel. Díszítsd friss gyümölcsökkel, mint például eperrel vagy szederrel.
Friss gyümölcsökkel tálalva a kuzumochi még ínycsiklandóbbá válik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.