A lótuszgyökér, más néven lotus root, egy rendkívül különleges és tápláló gyökérzöldség, amely az ázsiai konyhák egyik alapanyaga. A lótuszgyökér szép fehér belsejét a sötét, barna külső héja veszi körül. A belső részét egyedi, szabályos minták és lyukak jellemzik, amelyek nemcsak esztétikai szempontból érdekesek, hanem finom, enyhén édeskés íze is különlegessé teszi.
A lótuszgyökér számos egészségügyi előnnyel bír, miközben gazdag tápanyagokban, rostokban és vitaminokban. Különösen fontos a magas rosttartalma, amely segíti az emésztést, és hozzájárul a bélflóra egészségéhez.
A lótuszgyökér tápanyagtartalma az alábbiakban foglalható össze:
A lótuszgyökér sokoldalúan felhasználható a konyhában, és különleges ízt adhat a különböző ételeknek. Néhány népszerű felhasználási mód:
Emellett a lótuszgyökér párolva, sült formában is készíthető, és sokféle ázsiai ételben szerepel, mint alapanyag vagy díszítés.
A lótuszgyökér számos jótékony hatással bír, így érdemes beépíteni az étrendbe. Néhány legfontosabb előnye:
A lótuszgyökér tehát nemcsak finom, hanem rendkívül tápláló és egészséges is, így ideális választás a mindennapi étkezésekhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.