A csirkehúst aprítsd fel kockákra, majd a lótuszgyökeret is hámozd meg és vágd kis darabokra. A gyömbért és fokhagymát reszeld le.
A lótuszgyökér friss és ropogós marad, ha apróra vágva adod a húshoz. A gyömbér íze különösen jól illik a csirkehúshoz.
Egy tálban keverd össze a csirkehúst, lótuszgyökeret, reszelt gyömbért, fokhagymát, tojást, szójaszószt, szezámolajat, sót és borsot. Alaposan dolgozd össze, hogy egy sima masszát kapj.
Ne keverd túl sokáig, mert akkor a húsgolyók túl tömörek lesznek. Az egyenletes keverés biztosítja a megfelelő állagot.
Formázz kis golyókat a masszából, majd nyomd laposra őket. Ha szükséges, nedvesítsd meg a kezed, hogy ne ragadjon.
A golyók formázása előtt egy kevés víz a kezedre segít, hogy a massza ne tapadjon hozzá.
Melegíts egy serpenyőt közepes lángon, és enyhén olajozd meg. A kész golyókat süsd mindkét oldalukon kb. 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
Ne zsúfolj túl sok golyót a serpenyőbe, hogy könnyen meg tudjanak sülni minden oldalukon.
Tálald a tsukunét friss zöldhagymával megszórva és egy kevés szójaszósszal.
A zöldhagyma frissessége és a szójaszósz íze kiválóan kiegészítik a tsukune ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.