Tsukune lótuszgyökérrel, aranybarna csirkehúsgolyók szójaszósszal és zöldhagymával tálalva

Tsukune lótuszgyökérrel

A tsukune egy klasszikus japán étel, melyet gyakran kínálnak yakitori üzletekben. A húsos golyók különböző hozzávalókkal, például gyömbérrel, fokhagymával és szójaszósszal készülnek, hogy gazdag, ínycsiklandó ízt adjanak. A lótuszgyökér hozzáadása különleges textúrát és egy kis frissességet ad a tsukunénak, amely ideális gyors vacsorára vagy előételnek. Ez a recept könnyen variálható, de mindig egy erős, umami ízt ad, amit a szójaszósz és a szezámolaj kiemel. A tsukune tökéletes választás azoknak, akik szeretnének egy autentikus japán ételt kipróbálni otthon.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús
100 g Lótuszgyökér
1 db Tojás
2 szál Zöldhagyma
2 ek. Soya szósz
1 cm Gyömbér
1 gerezd Fokhagyma
1 tk. Szezámolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst aprítsd fel kockákra, majd a lótuszgyökeret is hámozd meg és vágd kis darabokra. A gyömbért és fokhagymát reszeld le.

    A lótuszgyökér friss és ropogós marad, ha apróra vágva adod a húshoz. A gyömbér íze különösen jól illik a csirkehúshoz.

    2

    Egy tálban keverd össze a csirkehúst, lótuszgyökeret, reszelt gyömbért, fokhagymát, tojást, szójaszószt, szezámolajat, sót és borsot. Alaposan dolgozd össze, hogy egy sima masszát kapj.

    Ne keverd túl sokáig, mert akkor a húsgolyók túl tömörek lesznek. Az egyenletes keverés biztosítja a megfelelő állagot.

    3

    Formázz kis golyókat a masszából, majd nyomd laposra őket. Ha szükséges, nedvesítsd meg a kezed, hogy ne ragadjon.

    A golyók formázása előtt egy kevés víz a kezedre segít, hogy a massza ne tapadjon hozzá.

    4

    Melegíts egy serpenyőt közepes lángon, és enyhén olajozd meg. A kész golyókat süsd mindkét oldalukon kb. 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Ne zsúfolj túl sok golyót a serpenyőbe, hogy könnyen meg tudjanak sülni minden oldalukon.

    5

    Tálald a tsukunét friss zöldhagymával megszórva és egy kevés szójaszósszal.

    A zöldhagyma frissessége és a szójaszósz íze kiválóan kiegészítik a tsukune ízét.