Okowa lótuszgyökérrel és konnyakuval tálalva, friss korianderrel

Okowa lótuszgyökérrel és konnyakuval

Okowa lótuszgyökérrel és konnyakuval egy hagyományos japán étel, amelyet a rizs, lótuszgyökér és konnyaku kombinációjával készítenek. Az étel eredetileg a japán konyhában gazdag zöldségekkel és szójaszószos fűszerezéssel készül, és rendkívül tápláló és frissítő étel. Az ízek finom egyensúlya és a konnyaku különleges textúrája igazi élvezetet nyújtanak a közönségnek. Az étel könnyen elkészíthető, és tökéletes választás egy egészséges ebédhez vagy vacsorához.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Rizs
100 g Lótuszgyökér
150 g Konnyaku
50 g Gomba
1 db Zöldhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
2 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
10 g Friss koriander
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst mosd meg alaposan, majd főzd meg 20-25 percig, amíg megpuhul. Ha szükséges, adj hozzá egy kis sót a vízhez.

    A rizs tökéletes főzéséhez fontos, hogy az arányok megfelelőek legyenek. Ha túl nedves a rizs, ne főzd túl.

    2

    A lótuszgyökeret hámozd meg, és vágd vékony szeletekre. A konnyaku-t is vágd apróbb darabokra.

    A lótuszgyökér friss íze és a konnyaku textúrája tökéletesen illik egymáshoz.

    3

    A gombát, zöldhagymát, fokhagymát és gyömbért apróra vágd. A zöldhagymát félre tedd díszítéshez.

    A friss zöldhagyma díszítéshez remekül illik, hiszen színt és frissességet ad az ételhez.

    4

    Egy serpenyőben melegítsd fel a szezámolajat, majd pirítsd meg benne a fokhagymát, gyömbért és a gombát. Kb. 5-7 percig pirítsd, amíg megpuhul.

    A fokhagyma és gyömbér keveréke egy különleges illatot ad, ami a többi hozzávalót is tökéletesen összhangba hozza.

    5

    Add hozzá a lótuszgyökeret, konnyaku-t, és szójaszószt a serpenyőbe, és főzd 5-8 percig.

    A szójaszósz sós és umami íze jól kiemeli a zöldségeket és rizst.

    6

    Miután a hozzávalók megfőtek, add hozzá a rizst, és alaposan keverd össze, hogy minden összetevő jól összeérjen.

    A rizsnek nem szabad túl ragacsosnak lennie, így a serpenyőben való keverés segít abban, hogy a rizs jól felvegye az összes ízt.

    7

    Tálald az ételt melegen, és szórd meg friss korianderrel a tetején.

    A koriander friss íze és illata kiemeli a rizs gazdag fűszerezését.