Oden mochi kinchakkuval tálalva

Oden mochi kinchakkuval

Az Oden egy tradicionális japán étel, amelyet télen gyakran fogyasztanak, hogy felmelegedjenek. Az étel alapja egy gazdag alaplé, amelyben tofu, mochi, zöldségek és különleges hozzávalók, mint a lótuszgyökér találhatóak. Az Oden tálalása változhat, és gyakran kínálnak mellé kinchakot, egy japán ételt, amely különböző módokon készíthető. Az étel egyfajta komfort étel, amely a japán konyha egyik ikonikus étele, és számos helyi változata létezik.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Tofu
4 db Mochi
2 db Kinchak
200 g Japonica rizs
1 db Póréhagyma
600 ml Zöldség alaplé
3 ek. Soja szósz
150 g Hokkaido tök
100 g Renkon (lótuszgyökér)
100 g Tök
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le, majd főzd meg a zöldség alaplében, hogy gazdag ízvilágot adjon a levesnek.

    A rizst ne főzd túl, mert akkor elveszíti a kívánt állagát és túl ragacsossá válik.

    2

    A tofut vágd fel kis kockákra. A póréhagymát és a tököt is szeleteld fel, a lótuszgyökeret pedig karikázd.

    A lótuszgyökér egy nagyon érdekes textúrájú alapanyag, érdemes óvatosan vágni, hogy ne törjön.

    3

    A kinchakokat melegítsd fel gőzölve vagy serpenyőben, és tedd félre.

    A kinchakot ne főzd túl, mert akkor elveszítik az állagukat.

    4

    Egy nagy lábasban keverd össze a zöldség alaplevet a szójával, és forrald fel.

    A szója szósz nemcsak ízesíti a levest, hanem sós hatása is segít kiemelni a többi hozzávaló ízét.

    5

    Add hozzá a tofut, a póréhagymát, tököt és lótuszgyökeret a leveshez, és főzd őket alacsony lángon 10-15 percig.

    A zöldségeket ne főzd túl, mert így megőrzik a friss ízüket és tápanyagaikat.

    6

    Amikor minden megpuhult, add hozzá a mochi-t és a kinchakot, majd főzd még 3-5 percig, hogy minden egyes falat megmelegedjen.

    A mochi gyorsan felveszi a leves ízét, így rövid főzési idő is elég neki.

    7

    Tálald a levest melegen, és szórd meg szezámmaggal a tetején.

    A szezámmag egy kis ropogós textúrát ad a levesnek, és még gazdagítja az ízét.