A rizst alaposan öblítsd le, majd főzd meg a zöldség alaplében, hogy gazdag ízvilágot adjon a levesnek.
A rizst ne főzd túl, mert akkor elveszíti a kívánt állagát és túl ragacsossá válik.
A tofut vágd fel kis kockákra. A póréhagymát és a tököt is szeleteld fel, a lótuszgyökeret pedig karikázd.
A lótuszgyökér egy nagyon érdekes textúrájú alapanyag, érdemes óvatosan vágni, hogy ne törjön.
A kinchakokat melegítsd fel gőzölve vagy serpenyőben, és tedd félre.
A kinchakot ne főzd túl, mert akkor elveszítik az állagukat.
Egy nagy lábasban keverd össze a zöldség alaplevet a szójával, és forrald fel.
A szója szósz nemcsak ízesíti a levest, hanem sós hatása is segít kiemelni a többi hozzávaló ízét.
Add hozzá a tofut, a póréhagymát, tököt és lótuszgyökeret a leveshez, és főzd őket alacsony lángon 10-15 percig.
A zöldségeket ne főzd túl, mert így megőrzik a friss ízüket és tápanyagaikat.
Amikor minden megpuhult, add hozzá a mochi-t és a kinchakot, majd főzd még 3-5 percig, hogy minden egyes falat megmelegedjen.
A mochi gyorsan felveszi a leves ízét, így rövid főzési idő is elég neki.
Tálald a levest melegen, és szórd meg szezámmaggal a tetején.
A szezámmag egy kis ropogós textúrát ad a levesnek, és még gazdagítja az ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.