A táró gyökér (más néven taro root) egy édes, tápláló gyökérzöldség, amely számos egészségügyi előnnyel bír. A táró gyökér a trópusi és szubtrópusi területeken őshonos, és különösen népszerű a hagyományos ételekben. A belső fehér és lila színű húsának édes, enyhén diós íze van.
A táró gyökér a karotinoidokban, rostokban, valamint különböző ásványi anyagokban, mint kálium és magnézium gazdag, így tökéletes választás egy tápláló étrendhez.
A táró gyökér gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, különösen a következő tápanyagokban:
A táró gyökér számos ételben felhasználható, és rendkívül sokoldalú alapanyag. Néhány népszerű felhasználási mód:
Emellett különböző desszertekhez is használható, például a trópusi területeken népszerű édességek alapjaként.
A táró gyökér számos jótékony hatással bír, így érdemes beépíteni az étrendbe. Néhány egészségügyi előnye:
A táró gyökér tehát nemcsak finom, hanem tápláló és egészséges is, így ideális választás egy egészséges étrendhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.