Bánh da lợn pandan és taró rétegekkel, kókusztejes desszert

Bánh da lợn pandan és taró rétegekkel

A bánh da lợn egy hagyományos vietnámi édesség, amely különböző rétegekből áll, a zöld pandan és a lila taró kombinációjával. Az édesség különlegessége, hogy a kókusztej és a pandan erős íze egyedülállóan gazdag, miközben a taró krémes állaga simává teszi a desszertet. A bánh da lợn évszázadok óta része a vietnámi konyhának, és különösen népszerű a vietnámi ünnepi étkezéseken. Frissen tálalva a legfinomabb, amikor az összes réteg szépen összeér.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 ml Kókusztej
200 g Cukor
100 g Rizsliszt
200 g Taro (gyökér)
1 tk. Pandan levél esszencia
10 g Zselatin
200 ml Víz
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tarót hámozd meg és vágd kisebb darabokra. Főzd meg vízben 10-15 percig, amíg megpuhul.

    A taró főzése után pürésíteni kell, így könnyebb lesz a rétegeket készíteni.

    2

    A kókusztejet, cukrot, rizslisztet és sót keverd össze egy lábasban. Közepes lángon főzd, folyamatosan kevergetve, amíg a keverék sűrűsödni kezd.

    Ha a keverék túlságosan sűrűvé válik, adj hozzá egy kis vizet, hogy a massza simább legyen.

    3

    A zselatint oldd fel egy kevés vízben, majd add hozzá a kókuszos keverékhez, és keverd simára.

    A zselatin segít abban, hogy a bánh da lợn szép formát kapjon, és könnyen szeletelhető legyen.

    4

    Osztályozd a kókuszos masszát két részre. Az egyik részhez add hozzá a pandan esszenciát, hogy zöld színt kapjon, a másik részhez pedig a pürésített tarót.

    A pandan esszencia egy erős zöld színt ad, ezért ne használj belőle túl sokat.

    5

    Készíts egy üvegtálat, és rétegezd bele először a pandanos masszát, majd a tarós masszát. Mindegyik réteget 10-15 percig hagyd hűlni, hogy megdermedjen, mielőtt a következő réteget hozzáadod.

    A rétegezés segít, hogy a bánh da lợn különböző színekben és textúrákban jelenjen meg.

    6

    Amikor az összes réteg elkészült, tedd a hűtőbe, hogy a bánh da lợn teljesen megdermedjen. Hagyd legalább 2-3 órán keresztül hűlni.

    A hűtés után a bánh da lợn könnyen szeletelhető, és az ízek összeérnek.

    7

    Miután a bánh da lợn megdermedt, vágd fel szeletekre és tálald frissen.

    A bánh da lợn friss, enyhén édes íze és a pandan erős zöld színe a legjobb élményt nyújtják.