Poi fermentált változatban, krémes és gazdag ízű étel

Poi fermentált változatban

A poi egy hagyományos hawaii étel, amelyet a taró gyökéréből készítenek. A friss poi azonnal fogyasztható, de a fermentálás révén egy teljesen új ízvilágot kap. A fermentált poi évről évre egyre népszerűbb a növényi alapú étrendekben. Ez az étel kiváló tápanyagforrás, és gazdag ásványi anyagokban, miközben az erjesztési folyamat segíti az emésztést.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 15 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Taro (gyökér)
500 ml Víz
1 csipet
1 csipet Erjesztő kultúra (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tarót alaposan hámozd meg és vágd fel kisebb darabokra.

    A taró főzés előtt fontos, hogy a bőrét teljesen eltávolítsuk, mivel az nem ehető.

    2

    Tedd a felvágott tarót egy nagy fazékba, és öntsd rá a vizet. Főzd a tarót 45-60 percig, amíg teljesen megpuhul.

    A taró megfelelő főzése segít, hogy a poi sima és krémes legyen.

    3

    Miután a taró megfőtt, szűrd le róla a felesleges vizet, majd tedd egy tálba, és kezd el pürésíteni.

    A pürésítés során adj hozzá egy kevés vizet, hogy könnyebben dolgozhass vele.

    4

    Miután pürésítetted a tarót, adj hozzá egy csipet sót és keverd jól össze.

    A só segít kiemelni a poi ízét, de ne használd túl sokat.

    5

    A pürésített taróhoz hozzáadhatunk egy kis erjesztő kultúrát, ha fermentálni szeretnénk. Egy csipetnyi kultúra elegendő.

    A fermentálás a poi egyedi ízét adja, és a kultúra hozzáadása fokozza az ízeket.

    6

    Helyezd a poi pürét egy tiszta edénybe, és takard le. Hagyd szobahőmérsékleten fermentálódni 1-2 napig.

    A fermentálás során a poi savanykás ízt kap, és könnyen emészthetővé válik.

    7

    Amikor a fermentálás befejeződött, a poi kész is van, tálalhatod friss zöldségekkel vagy más étellel.

    A frissen fermentált poi a legjobb, és egy különleges ízt ad az étkezéshez.