A tarót alaposan hámozd meg és vágd fel kisebb darabokra.
A taró főzés előtt fontos, hogy a bőrét teljesen eltávolítsuk, mivel az nem ehető.
Tedd a felvágott tarót egy nagy fazékba, és öntsd rá a vizet. Főzd a tarót 45-60 percig, amíg teljesen megpuhul.
A taró megfelelő főzése segít, hogy a poi sima és krémes legyen.
Miután a taró megfőtt, szűrd le róla a felesleges vizet, majd tedd egy tálba, és kezd el pürésíteni.
A pürésítés során adj hozzá egy kevés vizet, hogy könnyebben dolgozhass vele.
Miután pürésítetted a tarót, adj hozzá egy csipet sót és keverd jól össze.
A só segít kiemelni a poi ízét, de ne használd túl sokat.
A pürésített taróhoz hozzáadhatunk egy kis erjesztő kultúrát, ha fermentálni szeretnénk. Egy csipetnyi kultúra elegendő.
A fermentálás a poi egyedi ízét adja, és a kultúra hozzáadása fokozza az ízeket.
Helyezd a poi pürét egy tiszta edénybe, és takard le. Hagyd szobahőmérsékleten fermentálódni 1-2 napig.
A fermentálás során a poi savanykás ízt kap, és könnyen emészthetővé válik.
Amikor a fermentálás befejeződött, a poi kész is van, tálalhatod friss zöldségekkel vagy más étellel.
A frissen fermentált poi a legjobb, és egy különleges ízt ad az étkezéshez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.