A friss tarót alaposan hámozd meg, majd vágd kis darabokra. Tedd egy fazékba, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje.
A taró hámozása előtt érdemes védőkesztyűt viselni, mert a taró nedve irritálhatja a bőrt.
Főzd a tarót közepes lángon körülbelül 20-30 percig, amíg megpuhul. Ezután szűrd le a vizet, és törd össze egy villával vagy krumplinyomóval.
A taró ne legyen túl híg, inkább püré-szerű állagot érj el, hogy a végén jó textúrája legyen.
A tej, kókusztej, cukor és vaníliás cukor keverékét melegítsd fel egy másik lábasban, amíg a cukor feloldódik.
A tej és kókusztej keverékét ne forrald fel, csak melegítsd, hogy ne veszítse el az ízét.
Miután a taró püré állagúvá vált, keverd hozzá a meleg tej-kókusztej keveréket, valamint a sót.
A só segít kiemelni az ízeket, de ne tedd túl sósá, hogy ne vonja el a kókusztej édességét.
A kész masszát alaposan keverd össze, majd hagyd pihenni 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha túl hígnak találod, adj hozzá egy kevés lisztet, hogy sűrűbb legyen.
Tálald a friss tarót egy kis pirított kókuszreszelékkel a tetején, és fogyaszd melegen vagy szobahőmérsékleten.
Friss gyümölcsökkel is tálalhatod, például banánnal vagy mangóval, hogy még gazdagabb legyen az ízvilág.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.