Poi friss tar贸b贸l, k贸kusztejjel 茅s van铆li谩s cukorral t谩lalva, gazdag text煤r谩val

Poi friss tar贸b贸l

A poi friss tar贸b贸l a tr贸pusi szigetek hagyom谩nyos 茅tke, amely friss, finom text煤r谩j谩val 茅s k贸kusztejjel gazdag铆tott 铆z茅vel v谩lt n茅pszer疟v茅. Az 茅tel a Havai szigetekr艖l sz谩rmazik, ahol 茅vsz谩zadok 贸ta az egyik legfontosabb alapanyag a tar贸. Ahogy a poi k茅sz眉l, az eg茅sz konyh谩t bet枚lti a k贸kusz 茅s van铆lia illata, ami azonnal egy nyugodt, tr贸pusi hangulatot 谩raszt. T枚k茅letes v谩laszt谩s, ha valami k眉l枚nleges 茅s 茅des 茅telt szeretn茅l k茅sz铆teni, amely mindenkit elb疟v枚l.

El艖k茅sz眉let 30 perc
Elk茅sz铆t茅s 30 perc
Teljes 1 贸ra
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
500 g Friss tar贸
100 g Cukor
200 ml Tej
100 g Liszt
100 ml K贸kusztej
0.5 tk. S贸
10 g Van铆li谩s cukor

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A friss tar贸t alaposan h谩mozd meg, majd v谩gd kis darabokra. Tedd egy faz茅kba, 茅s 枚nts r谩 annyi vizet, hogy ellepje.

    A tar贸 h谩moz谩sa el艖tt 茅rdemes v茅d艖keszty疟t viselni, mert a tar贸 nedve irrit谩lhatja a b艖rt.

    2

    F艖zd a tar贸t k枚zepes l谩ngon k枚r眉lbel眉l 20-30 percig, am铆g megpuhul. Ezut谩n sz疟rd le a vizet, 茅s t枚rd 枚ssze egy vill谩val vagy krumplinyom贸val.

    A tar贸 ne legyen t煤l h铆g, ink谩bb p眉r茅-szer疟 谩llagot 茅rj el, hogy a v茅g茅n j贸 text煤r谩ja legyen.

    3

    A tej, k贸kusztej, cukor 茅s van铆li谩s cukor kever茅k茅t meleg铆tsd fel egy m谩sik l谩basban, am铆g a cukor felold贸dik.

    A tej 茅s k贸kusztej kever茅k茅t ne forrald fel, csak meleg铆tsd, hogy ne vesz铆tse el az 铆z茅t.

    4

    Miut谩n a tar贸 p眉r茅 谩llag煤v谩 v谩lt, keverd hozz谩 a meleg tej-k贸kusztej kever茅ket, valamint a s贸t.

    A s贸 seg铆t kiemelni az 铆zeket, de ne tedd t煤l s贸s谩, hogy ne vonja el a k贸kusztej 茅dess茅g茅t.

    5

    A k茅sz massz谩t alaposan keverd 枚ssze, majd hagyd pihenni 10-15 percig, hogy az 铆zek 枚ssze茅rjenek.

    Ha t煤l h铆gnak tal谩lod, adj hozz谩 egy kev茅s lisztet, hogy s疟r疟bb legyen.

    6

    T谩lald a friss tar贸t egy kis pir铆tott k贸kuszreszel茅kkel a tetej茅n, 茅s fogyaszd melegen vagy szobah艖m茅rs茅kleten.

    Friss gy眉m枚lcs枚kkel is t谩lalhatod, p茅ld谩ul ban谩nnal vagy mang贸val, hogy m茅g gazdagabb legyen az 铆zvil谩g.