Poi friss taróból, kókusztejjel és vaníliás cukorral tálalva, gazdag textúrával

Poi friss taróból

A poi friss taróból a trópusi szigetek hagyományos étke, amely friss, finom textúrájával és kókusztejjel gazdagított ízével vált népszerűvé. Az étel a Havai szigetekről származik, ahol évszázadok óta az egyik legfontosabb alapanyag a taró. Ahogy a poi készül, az egész konyhát betölti a kókusz és vanília illata, ami azonnal egy nyugodt, trópusi hangulatot áraszt. Tökéletes választás, ha valami különleges és édes ételt szeretnél készíteni, amely mindenkit elbűvöl.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss taró
100 g Cukor
200 ml Tej
100 g Liszt
100 ml Kókusztej
0.5 tk.
10 g Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss tarót alaposan hámozd meg, majd vágd kis darabokra. Tedd egy fazékba, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje.

    A taró hámozása előtt érdemes védőkesztyűt viselni, mert a taró nedve irritálhatja a bőrt.

    2

    Főzd a tarót közepes lángon körülbelül 20-30 percig, amíg megpuhul. Ezután szűrd le a vizet, és törd össze egy villával vagy krumplinyomóval.

    A taró ne legyen túl híg, inkább püré-szerű állagot érj el, hogy a végén jó textúrája legyen.

    3

    A tej, kókusztej, cukor és vaníliás cukor keverékét melegítsd fel egy másik lábasban, amíg a cukor feloldódik.

    A tej és kókusztej keverékét ne forrald fel, csak melegítsd, hogy ne veszítse el az ízét.

    4

    Miután a taró püré állagúvá vált, keverd hozzá a meleg tej-kókusztej keveréket, valamint a sót.

    A só segít kiemelni az ízeket, de ne tedd túl sósá, hogy ne vonja el a kókusztej édességét.

    5

    A kész masszát alaposan keverd össze, majd hagyd pihenni 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha túl hígnak találod, adj hozzá egy kevés lisztet, hogy sűrűbb legyen.

    6

    Tálald a friss tarót egy kis pirított kókuszreszelékkel a tetején, és fogyaszd melegen vagy szobahőmérsékleten.

    Friss gyümölcsökkel is tálalhatod, például banánnal vagy mangóval, hogy még gazdagabb legyen az ízvilág.