A napraforgómag egy rendkívül tápanyagdús és sokoldalúan felhasználható alapanyag, amelyet világszerte előszeretettel fogyasztanak nyersen, pirítva, salátákhoz, müzlikhez vagy akár önmagában nassolnivalóként. A napraforgómag a napraforgó (Helianthus annuus) virágából származik, és értékes beltartalmi értékei miatt szuperélelmiszerként is tekintenek rá.
Elérhető hámozott (hántolt) és héjas (hántolatlan) változatban is. A hántolt napraforgómagot közvetlenül fogyasztásra vagy sütéshez használják, míg a héjas változat gyakran pörkölt, sós formában kerül forgalomba.
A napraforgómag rendkívül gazdag telítetlen zsírsavakban, különösen linolsavban, valamint kiváló E-vitamin-forrás. Emellett tartalmaz B-vitaminokat, magnéziumot, szelént, vasat és cinket is. Ezek az összetevők hozzájárulnak a szív- és érrendszer egészségéhez, támogatják az immunrendszert, és segíthetik az anyagcserét.
Antioxidáns-tartalma révén csökkentheti a sejtkárosodást, így hozzájárulhat a krónikus betegségek megelőzéséhez. A benne található rostok támogatják az emésztést és hosszabb teltségérzetet biztosítanak.
Tárolása: légmentesen zárva, hűvös, száraz helyen tartandó, így hosszú ideig megőrzi frissességét és tápértékét.
A napraforgómag egy igazán sokoldalú alapanyag, amely nemcsak ízletes, hanem számos egészségügyi előnnyel is bír – helyet érdemel minden tudatos étrendben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.