Knäckebröd napraforgómaggal friss és ropogós

Knäckebröd napraforgómaggal

A knäckebröd egy hagyományos svéd étel, amelyet régóta fogyasztanak minden étkezéshez, vagy akár snackként. A napraforgómaggal készült változat egy extra ízt ad hozzá, és a ropogós textúrája tökéletesen illik hozzá. Ez az étel egyszerű, de ínycsiklandó választás egy könnyű reggelire, vagy akár egy napközbeni snackhez. Az elkészítése gyors, és könnyen variálható különböző magvakkal.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
7 g Élesztő
150 ml Víz
50 g Napraforgómag
2 ek. Sós víz
1 tk. Cukor
2 ek. Olívaolaj
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízben, majd hozzáadjuk a cukrot és a sót.

    A langyos víz segít aktiválni az élesztőt, így a tészta könnyen megkel.

    2

    A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk az élesztős keveréket, és alaposan összedolgozzuk a tésztát.

    A lisztet ne öntsd egyszerre, inkább fokozatosan add hozzá, hogy a tészta könnyen kezelhető legyen.

    3

    A tésztát letakarva hagyjuk pihenni 30-40 percig, amíg megkel.

    Ha a tészta megkelt, könnyen kinyújtható lesz, és jó textúrát kap.

    4

    A pihentetett tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk vékonyra, majd a tetejére szórok egy kis napraforgómagot.

    Minél vékonyabbra nyújtod a tésztát, annál ropogósabb lesz a knäckebröd.

    5

    A tésztát egy éles késsel vagy pizzavágóval felvágjuk kockákra, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

    Ha kisebb darabokat készítesz, gyorsabban sülnek, és könnyebben megsülnek egyenletesen.

    6

    Süssük 180°C-on 12-15 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    A knäckebröd akkor kész, ha szép aranybarna, ropogós lesz, és elválik a sütőpapírtól.

    7

    Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.