Pesto spenóttal és napraforgómaggal frissen tálalva

Pesto spenóttal és napraforgómaggal

A pesto egy klasszikus olasz étel, amelyet hagyományosan bazsalikommal és fenyőmaggal készítenek. Azonban a spenóttal és napraforgómaggal készült változata egy izgalmas twistet ad a hagyományos receptnek, miközben megőrzi a friss, zöld ízvilágot. A pesto sokféleképpen felhasználható, a legnépszerűbb forma tésztákhoz, de akár salátákhoz vagy pirítósokra is kenhető.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Friss spenót
50 g Napraforgómag
2 gerezd Fokhagyma
50 g Sajt (pl. parmezán vagy pecorino)
10 levél Friss bazsalikom
4 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A spenótot alaposan mosd meg, majd szedd le a vastagabb szárakat. A fokhagymát hámozd meg és apróra vágd.

    A friss spenót sok levet ad, így érdemes alaposan lecsepegtetni, hogy ne legyen túl vizes a pesto.

    2

    A napraforgómagot egy serpenyőben, szárazon pirítsd meg 2-3 percig, amíg enyhén megpirul.

    A pirított napraforgómag kiemeli az ízeket, így ne hagyd ki ezt a lépést, és ne pirítsd túl, hogy ne keseredjen meg.

    3

    A friss bazsalikomot tépd apróra, és egy tálba tedd hozzá a spenótot, a pirított napraforgómagot, a fokhagymát, a sajtot, az olívaolajat, a sót és a borsot.

    A friss bazsalikom adja a pesto alapízeit, így érdemes frisset használni, hogy intenzív íze legyen.

    4

    Az összes hozzávalót egy turmixgépben vagy egy mozsárban dolgozd össze, amíg sima, krémes állagot nem kapsz.

    Ha túl sűrűnek találod, adhatsz hozzá egy kis extra olívaolajat vagy citromlét a kívánt állag eléréséhez.

    5

    A pestohoz adj friss citromlevet, hogy frissítő, pikáns ízt adjon neki, és jól keverd össze.

    A citromlé frissességet és enyhe savasságot ad a pestohoz, így érdemes a végén belekeverni.

    6

    Tálald tésztával, pirítósra kenve, vagy használd salátákhoz és egyéb ételekhez.

    A pesto kitűnő szósz tésztákhoz, de akár szendvicskrémként is használhatod.