A spenótot alaposan mosd meg, majd szedd le a vastagabb szárakat. A fokhagymát hámozd meg és apróra vágd.
A friss spenót sok levet ad, így érdemes alaposan lecsepegtetni, hogy ne legyen túl vizes a pesto.
A napraforgómagot egy serpenyőben, szárazon pirítsd meg 2-3 percig, amíg enyhén megpirul.
A pirított napraforgómag kiemeli az ízeket, így ne hagyd ki ezt a lépést, és ne pirítsd túl, hogy ne keseredjen meg.
A friss bazsalikomot tépd apróra, és egy tálba tedd hozzá a spenótot, a pirított napraforgómagot, a fokhagymát, a sajtot, az olívaolajat, a sót és a borsot.
A friss bazsalikom adja a pesto alapízeit, így érdemes frisset használni, hogy intenzív íze legyen.
Az összes hozzávalót egy turmixgépben vagy egy mozsárban dolgozd össze, amíg sima, krémes állagot nem kapsz.
Ha túl sűrűnek találod, adhatsz hozzá egy kis extra olívaolajat vagy citromlét a kívánt állag eléréséhez.
A pestohoz adj friss citromlevet, hogy frissítő, pikáns ízt adjon neki, és jól keverd össze.
A citromlé frissességet és enyhe savasságot ad a pestohoz, így érdemes a végén belekeverni.
Tálald tésztával, pirítósra kenve, vagy használd salátákhoz és egyéb ételekhez.
A pesto kitűnő szósz tésztákhoz, de akár szendvicskrémként is használhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.