Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A félbevágott póréhagymákat helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg olívaolajjal, és szórd meg egy kevés sóval és borssal.
A póréhagyma külső, durva leveleit érdemes eltávolítani, hogy sülés után puhább textúrát kapjunk.
Süsd a póréhagymákat 25-30 percig, amíg kívül enyhén karamellizálódnak, belül pedig teljesen megpuhulnak.
Félidőben fordítsd meg őket, hogy egyenletesen piruljanak mindkét oldalon.
Amíg a hagyma sül, készítsd el a salátaalapot: egy tálban keverd össze a rukkolát, a kockázott avokádót és a pirított napraforgómagot.
Az avokádót csak közvetlenül tálalás előtt kockázd fel, hogy ne barnuljon meg.
Egy kis tálban keverd el a citromlevet és a dijoni mustárt, majd öntsd a salátára, és óvatosan forgasd át.
A salátát ne keverd túl intenzíven, hogy az avokádó darabok ne törjenek össze.
Helyezd a sült póréhagymákat a saláta tetejére, és azonnal tálald melegen vagy langyosan.
Ha előre elkészíted a hagymát, tálalás előtt kicsit melegítsd vissza, hogy az aromák jobban érvényesüljenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.