A narancshĂ©j a narancs kĂŒlsĆ, szĂnes rĂ©tege, amely rendkĂvĂŒl gazdag illĂłolajokban, aromĂĄs vegyĂŒletekben Ă©s antioxidĂĄnsokban. A gasztronĂłmiĂĄban elĆszeretettel alkalmazzĂĄk Ă©des Ă©s sĂłs Ă©telek, italok, desszertek, sĂŒtemĂ©nyek ĂzesĂtĂ©sĂ©re, de termĂ©szetes kozmetikumok vagy gyĂłgyteĂĄk összetevĆjekĂ©nt is megĂĄllja a helyĂ©t.
A narancshĂ©j intenzĂv citrusos illatĂĄval Ă©s ĂzĂ©vel termĂ©szetes ĂzfokozĂł, amely reszelve, csĂkokra vĂĄgva vagy szĂĄrĂtva is felhasznĂĄlhatĂł. KĂŒlönösen fontos, hogy kezeletlen, bio narancsbĂłl szĂĄrmazzon, mivel a hĂ©j könnyen felszĂvhat vegyszereket.
A narancshĂ©j reszelhetĆ frissen, majd azonnal felhasznĂĄlhatĂł vagy szĂĄrĂtva eltarthatĂł fƱszerkĂ©nt. A szĂĄrĂtott vĂĄltozat porrĂĄ is ĆrölhetĆ, Ăgy könnyen adagolhatĂł. Ha fagyasztjuk, friss formĂĄban is hosszabb ideig elĂ©rhetĆ marad.
A narancshĂ©j jelentĆs rost-, C-vitamin- Ă©s flavonoidforrĂĄs. Az illĂłolajai â fĆkĂ©nt a limonĂ©n â antibakteriĂĄlis Ă©s gyulladĂĄscsökkentĆ hatĂĄsĂșak, valamint tĂĄmogatjĂĄk a szervezet mĂ©regtelenĂtĆ folyamatait. Emellett javĂtja az emĂ©sztĂ©st Ă©s frissĂti a leheletet.
ĂsszefoglalĂĄs: a narancshĂ©j egyszerre ĂzfokozĂł, termĂ©szetes aroma Ă©s tĂĄplĂĄlĂł összetevĆ, amely nĂ©lkĂŒlözhetetlen a vĂĄltozatos Ă©s tudatos konyhai repertoĂĄrban.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.