A vízben főzd meg a búzadarát, folyamatosan kevergetve, amíg el nem éri a kívánt sűrűséget. Ezután add hozzá a tejet és a cukrot, és főzd tovább, amíg egy krémes állagot nem kapsz.
A búzadara könnyen ragadhat, ezért folyamatosan keverni kell. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kevés vizet vagy tejet.
A mazsolát áztasd be meleg vízbe 10 percre, hogy megpuhuljon, majd szűrd le és add hozzá a főzőtésztához.
A mazsola puhítása biztosítja, hogy ne legyen kemény a desszertben, és a nedvesség is segíti az ízek felszívódását.
Adj hozzá apróra vágott diót, fahéjat és narancshéjat a tésztához. Ha szükséges, öntsd hozzá a rózsavizet is, hogy extra ízt adj a desszertnek.
A rózsavíz erős, virágos ízt ad a desszertnek, így nem szükséges túl sok, egy-két csepp elég.
Alaposan keverd össze a hozzávalókat, majd hagyd kihűlni a kész aşure-t. Tálalás előtt díszítsd további mazsolával és apróra vágott dióval.
A desszert akkor a legfinomabb, ha hűtőben pihenteted egy-két órát, hogy az ízek jobban összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.