A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. Készíts elő egy sütőformát, és kenje ki vajjal, vagy bélelje ki sütőpapírral.
Ha nincs sütőpapír, akkor érdemes a formát alaposan kivajazni, hogy a tészta ne ragadjon le.
A ricotta sajtot tedd egy tálba, és add hozzá a cukrot, a tojásokat, a vaníliás cukrot és a reszelt narancshéjat. Keverd össze alaposan.
A ricotta sajt sima, krémes állagot ad az édességnek, és jól harmonizál a narancs friss ízével.
Add hozzá a narancslevet, a lisztet, a sütőport és egy csipet sót. Keverd jól össze, hogy homogén tésztát kapj.
A tészta állaga legyen viszonylag sűrű, de sima, hogy a sütés során megfelelően megemelkedjen.
Öntsd a tésztát a sütőformába, és tedd be a sütőbe. Süsd 35-40 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz, és a tűpróba tiszta marad.
Ne nyisd ki a sütőt az első 20 percben, hogy a tészta szépen megemelkedjen.
Miután megsült, hagyd kihűlni a formában, majd vágd fel kis szeletekre, és tálald.
Hagyj neki időt kihűlni, mert a narancsos édesség finomabb, ha kicsit pihen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.