Queijada de laranja, narancsos sütemény ricottával

Queijada de laranja (narancsos)

A queijada de laranja egy hagyományos portugál édesség, amely a ricotta sajt és a narancs friss ízével készült. A narancs édessége és a ricotta krémessége egy igazán különleges élményt biztosít. Ezt az édességet Portugáliában gyakran fogyasztják családi összejöveteleken, és remek választás lehet ünnepi alkalmakra is. Az egyszerű, de finom recept könnyen elkészíthető, és a narancsos aromák tökéletesen illeszkednek a ricottás tésztához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Ricotta sajt
150 g Cukor
100 g Liszt
100 ml Narancslé
3 db Tojás
1 tk. Narancshéj (reszelt)
1 tk. Sütőpor
1 csipet
1 cs. Vaníliás cukor
50 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. Készíts elő egy sütőformát, és kenje ki vajjal, vagy bélelje ki sütőpapírral.

    Ha nincs sütőpapír, akkor érdemes a formát alaposan kivajazni, hogy a tészta ne ragadjon le.

    2

    A ricotta sajtot tedd egy tálba, és add hozzá a cukrot, a tojásokat, a vaníliás cukrot és a reszelt narancshéjat. Keverd össze alaposan.

    A ricotta sajt sima, krémes állagot ad az édességnek, és jól harmonizál a narancs friss ízével.

    3

    Add hozzá a narancslevet, a lisztet, a sütőport és egy csipet sót. Keverd jól össze, hogy homogén tésztát kapj.

    A tészta állaga legyen viszonylag sűrű, de sima, hogy a sütés során megfelelően megemelkedjen.

    4

    Öntsd a tésztát a sütőformába, és tedd be a sütőbe. Süsd 35-40 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz, és a tűpróba tiszta marad.

    Ne nyisd ki a sütőt az első 20 percben, hogy a tészta szépen megemelkedjen.

    5

    Miután megsült, hagyd kihűlni a formában, majd vágd fel kis szeletekre, és tálald.

    Hagyj neki időt kihűlni, mert a narancsos édesség finomabb, ha kicsit pihen.