Cannoli csokoládéval és földimogyoróval gazdagítva

Cannoli csokoládé darabkákkal

A cannoli egy tradicionális olasz desszert, amely a Szicíliai régióból származik. Az ételt jellemzően túróval töltik, és egy ropogós tésztába csomagolják. Az étel különböző változatai léteznek, és a csokoládéval és földimogyoróval való gazdagítás egy modern és finom alternatívát kínál. Az étel a klasszikus olasz desszert ízvilágát egy új, izgalmas módon jeleníti meg.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
10 db Cannoli tészta
300 g Ricotta sajt
100 g Túró
2 ek. Porcukor
1 tk. Vaníliás cukor
100 g Étcsokoládé
1 ek. Cukrozott narancshéj
50 g Földimogyoró

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    DióDió

    Elkészítési Lépések

    1

    A ricotta sajtot és a túrót egy tálban keverd össze, majd add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot. Jól dolgozd össze, amíg sima krémet kapsz.

    A ricotta sajt és a túró egyaránt finom és krémes alapot ad, de ha sűrűbb krémet szeretnél, használhatsz egy kicsit több ricottát.

    2

    Az étcsokoládét apró darabokra törd, majd olvaszd meg egy kis tálban, vízgőz felett. Miután megolvadt, hagyd hűlni egy kicsit, hogy ne legyen túl forró, amikor hozzáadod a krémhez.

    Ne hagyd túl sokáig a csokoládét a vízgőz felett, mert könnyen megéghet. A megfelelő hőmérséklet biztosítja a sima olvasztást.

    3

    A csokoládét keverd a túró-ricotta krémhez, majd adj hozzá egy kevés cukrozott narancshéjat, hogy egy különleges citrusos ízt adjon a krémnek.

    A narancshéj friss ízt ad a krémnek, de ha szereted, citromhéjat is használhatsz.

    4

    A földimogyorót apróra vágd, hogy kis darabokban könnyen bele tudj keverni a cannoli krémjébe. Ha nem szereted a mogyorót, más dióféléket is használhatsz.

    A mogyoró pirítása extra ízt ad az ételnek, de ha gyorsan szeretnél dolgozni, a nyers mogyoró is megfelelő.

    5

    A cannoli tésztát egy kis kanállal töltsd meg a csokoládés túrókrémmel, és szórd meg a töltött tésztát a darabos földimogyoróval.

    A cannoli tésztát érdemes frissen tölteni, hogy ne puhuljon meg a tészta és megőrizzük a ropogós textúrát.

    6

    Tálald a kész cannolikát egy szép tányéron, és egy kevés csokoládé reszelékkel vagy mogyoródarabkákkal díszítsd.

    Ha extra édességet szeretnél, csurgathatsz még egy kevés olvasztott csokoládét a tálalás előtt.