Gluténmentes cannoli sütemények tálalva, cukorral megszórva

Cannoli gluténmentes változatban

A Cannoli egy híres olasz desszert, amely a szicíliai konyhából származik. Eredetileg krémes töltelékkel, egy vékony tésztába töltve készül, és az egyik legkedveltebb olasz édesség. A gluténmentes változat biztosítja, hogy a gluténérzékenyek is élvezhessék ezt az ínycsiklandó desszertet. A gluténmentes liszt felhasználása lehetővé teszi, hogy a tészta ropogós és finom maradjon, miközben a ricottás töltelék gazdag és édes ízt biztosít.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Gluténmentes liszt
50 g Cukor
1 ek. Kukoricakeményítő
0.5 tk.
1 db Tojás
1 ek. Olívaolaj
1 tk. Fehérborecet
120 ml Víz
250 g Ricotta sajt
1 ek. Vaníliás cukor
2 ek. Cukrozott narancshéj
1 ek. Pistácia (opcionális)
100 g Cukor (a sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A gluténmentes lisztet, kukoricakeményítőt, cukrot és sót egy nagy tálban keverd össze.

    A liszt keverékhez érdemes hozzáadni egy kis xantánt, hogy a tészta rugalmasabb legyen.

    2

    Add hozzá a tojást, olívaolajat, fehérborecetet, és fokozatosan öntsd hozzá a vizet. Keverd addig, amíg egy sima tészta nem lesz belőle.

    A tészta ne legyen túl kemény, inkább legyen lágy, hogy könnyen formázható legyen.

    3

    A tésztát csomagold fóliába, és hagyd pihenni a hűtőben legalább 30 percig.

    A tészta pihentetése segít, hogy könnyebben nyújthassuk és formázhassuk.

    4

    Míg a tészta pihen, készítsd el a tölteléket. A ricotta sajtot keverd össze vaníliás cukorral és a cukrozott narancshéjjal. Ha szeretnéd, adj hozzá apróra vágott pisztáciát is.

    A töltelék legyen sűrű, ha szükséges, egy kis tejszínnel hígíthatod.

    5

    A pihentetett tésztát nyújtsd ki vékonyra, majd vágd négyzetekre. Töltsd meg a közepét a ricottás keverékkel, és formázz kis hengereket.

    A tészta széleit nedvesítsd meg, hogy jól összetapadjanak.

    6

    A cannolit mély olajban süsd ki 180°C-on 3-4 perc alatt, amíg aranybarnára sülnek.

    A cannoli hengereket óvatosan forgasd meg az olajban, hogy minden oldaluk szépen megsüljön.

    7

    Miután kisült, szórd meg cukorral, és tálald.

    A cannolit forrón is fogyaszthatod, de hidegen is ugyanolyan finom.