A gluténmentes lisztet, kukoricakeményítőt, cukrot és sót egy nagy tálban keverd össze.
A liszt keverékhez érdemes hozzáadni egy kis xantánt, hogy a tészta rugalmasabb legyen.
Add hozzá a tojást, olívaolajat, fehérborecetet, és fokozatosan öntsd hozzá a vizet. Keverd addig, amíg egy sima tészta nem lesz belőle.
A tészta ne legyen túl kemény, inkább legyen lágy, hogy könnyen formázható legyen.
A tésztát csomagold fóliába, és hagyd pihenni a hűtőben legalább 30 percig.
A tészta pihentetése segít, hogy könnyebben nyújthassuk és formázhassuk.
Míg a tészta pihen, készítsd el a tölteléket. A ricotta sajtot keverd össze vaníliás cukorral és a cukrozott narancshéjjal. Ha szeretnéd, adj hozzá apróra vágott pisztáciát is.
A töltelék legyen sűrű, ha szükséges, egy kis tejszínnel hígíthatod.
A pihentetett tésztát nyújtsd ki vékonyra, majd vágd négyzetekre. Töltsd meg a közepét a ricottás keverékkel, és formázz kis hengereket.
A tészta széleit nedvesítsd meg, hogy jól összetapadjanak.
A cannolit mély olajban süsd ki 180°C-on 3-4 perc alatt, amíg aranybarnára sülnek.
A cannoli hengereket óvatosan forgasd meg az olajban, hogy minden oldaluk szépen megsüljön.
Miután kisült, szórd meg cukorral, és tálald.
A cannolit forrón is fogyaszthatod, de hidegen is ugyanolyan finom.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.