Kacsazsír nyers feldolgozatlan formában az egyik legízesebb és leggyakrabban használt állati zsiradék a hagyományos magyar konyhában. A kacsából származó zsírszövetek kiolvasztása révén előállított zsír jellegzetes aromájáról és gazdag textúrájáról ismert.
A nyers kacsazsír szilárd, krémes állagú, világos színű alapanyag, amelyet sütéssel vagy olvasztással lehet feldolgozni. A kiolvasztott zsír aranysárga, ízletes, és magas hőállósága révén kiváló sütéshez, főzéshez, illetve tartósításhoz.
A kacsazsírt nyers állapotban sütni, olvasztani kell. A kiolvasztott zsírból tepertő is készülhet, amely különálló fogásként vagy feltétként is felhasználható. A tisztított kacsazsír kiváló kenhető formában, például friss kenyérre, sóval, lilahagymával. Főzéshez, pároláshoz, sült ételekhez is ideális zsiradék.
A nyers kacsazsírt mindig hűtőszekrényben (0–4 °C) vagy fagyasztva kell tárolni. Felhasználás előtt ellenőrizzük, hogy színe, illata friss-e. A sárgult, szagos zsír már nem alkalmas fogyasztásra. Lehetőleg 3–5 napon belül dolgozzuk fel.
A kacsazsír nyers feldolgozatlan változata egy gasztronómiai alapdarab minden olyan konyhában, ahol értékelik az autentikus, természetes zsiradékokat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.