Kacsamelles perec tálalva

Kacsamelles perec

A kacsamelles perec egy igazi különlegesség, amely ötvözi a sós perec tésztát és a gazdag, ínycsiklandó kacsamellet. A kacsamell enyhén füstös, gazdag ízét a perec ropogós tésztája tökéletesen kiegészíti. Ez a recept tökéletes választás lehet ünnepi étkezésekhez vagy egy baráti összejövetelhez, amikor valami igazán különleges falatra vágyunk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
500 g Búzaliszt
150 g Kacsamell
20 g Élesztő
10 g Cukor
250 ml Meleg víz
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Szódabikarbóna
1 l Víz a főzéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezd a tészta előkészítésével: Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót.

    A só fontos a tészta ízéhez, ne hagyd ki!

    2

    A meleg vízhez add hozzá a cukrot, majd szórd bele az élesztőt. Keverd el, és hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az élesztő felfutjon.

    A víz ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. Ha az élesztő nem fut fel, akkor valószínűleg lejárt a szavatossága, és újat kell használnod.

    3

    Ezután öntsd hozzá az élesztős keveréket a liszthez, majd add hozzá az olívaolajat is. Keverd össze alaposan, majd dagaszd meg a tésztát kézzel vagy dagasztó géppel körülbelül 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz.

    A dagasztás során a tészta eleinte ragacsos lehet, de ne adj hozzá több lisztet, mert akkor kemény lesz a végeredmény. Dagaszd tovább, és a tészta szép lassan összeáll.

    4

    Formázz belőle egy gömböt, és tedd vissza a tálba, majd takard le egy nedves konyharuhával. Hagyd pihenni 1 órát, hogy megkeljen.

    A nedves konyharuha megakadályozza, hogy a tészta kiszáradjon a kelesztés során. A tésztát meleg helyen keleszd, hogy gyorsabban megkeljen.

    5

    Amikor a tészta megkelt, borítsd ki a munkafelületre és oszd 8-10 részre. Minden darabot hengerré formázz, majd azokat pereccé csavarhatod.

    A perec formázásához nézz videókat az interneten, ha nem tudod, hogyan kell csinálni.

    6

    A kacsamellet vágd kisebb szeletekre, majd egy serpenyőben pirítsd meg, amíg a hús enyhén megpirul és a bőr ropogós lesz.

    A kacsamellet bőrrel lefelé kezdd el pirítani, hogy a zsírja kiolvadjon, és ropogós legyen a bőre.

    7

    Egy nagy fazékban forralj vizet, majd adj hozzá szódabikarbónát. Ebben a vízben blanszírozd a pereceket 1-2 percig, majd vedd ki őket egy szűrőkanállal.

    A szódabikarbónás víz segít, hogy a perecek szép barna színűek legyenek sütés után.

    8

    Helyezd a pereceket sütőpapírral bélelt tepsire, majd szórd meg a pirított kacsaszeletekkel. Előmelegített sütőben 200°C-on süsd 15-20 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a perecek leragadjanak a tepsire. Figyeld a pereceket sütés közben, és ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.

    9

    Hagyd a pereceket egy kicsit hűlni, majd tálald. Jó étvágyat!

    A pereceket tálalhatod mustárral, vagy más mártogatóssal is.