Káposztás rizs tálalva

Káposztás rizs

A káposztás rizs egy egyszerű, de nagyszerű magyaros étel, amely a hagyományos káposztás fogásokból merít ihletet. A pirított káposzta édeskés íze tökéletesen harmonizál a fűszeres, puhára főtt rizzsel. Képzeld el, ahogy a piruló hagyma és fokhagyma illata keveredik a frissen dinsztelt káposztával, miközben a rizs fokozatosan magába szívja az ízeket. Ez az étel tökéletes választás könnyű ebédnek vagy köretként húsételek mellé.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Jázmin rizs
400 g Fehér káposzta
600 ml Víz
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
20 ml Olívaolaj
1 tk. Pirospaprika
0.5 tk. Fekete bors
1 tk.
10 g Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd át hideg vízben, amíg a lefolyó víz tiszta nem lesz. Ez segít, hogy a szemek pergősek maradjanak.

    A rizst legalább 3-4 alkalommal mosd át, hogy minél több keményítőt eltávolíts.

    2

    A káposztát vágd vékony csíkokra, a vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát reszeld le vagy vágd nagyon apróra.

    A káposztát érdemes minél vékonyabbra vágni, hogy hamarabb megpuhuljon.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevíts fel olívaolajat, majd add hozzá a vöröshagymát. Pirítsd üvegesre 3-4 perc alatt.

    A vöröshagymát közepes lángon pirítsd, hogy ne égjen meg.

    4

    Add hozzá a fokhagymát és a pirospaprikát, majd pirítsd további 1 percig, hogy az aromák felszabaduljanak.

    A fokhagymát csak rövid ideig pirítsd, mert könnyen megég és keserű lesz.

    5

    Tedd bele a felvágott káposztát, és folyamatos keverés mellett pirítsd 5-7 percig, amíg kissé összeesik és megpuhul.

    A káposztát időnként megkeverd, hogy egyenletesen piruljon és ne ragadjon le.

    6

    Öntsd hozzá a vizet, sózd és borsozd ízlés szerint, majd keverd el.

    A víz mennyiségét a rizs fajtájától függően változtathatod. A lényeg, hogy a rizs ellepje.

    7

    Szórd bele a rizst, majd fedő alatt főzd közepes lángon 15 percig, amíg a rizs felszívja az összes folyadékot.

    Főzés közben ne emeld fel a fedőt, hogy a gőz ne szökjön el, mert akkor a rizs nem fog egyenletesen megfőni.

    8

    Kapcsold le a hőt, és hagyd a rizst fedő alatt további 5 percig pihenni, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés segít, hogy a rizs még puhább és pergőbb legyen.

    9

    Szórd meg friss, aprított petrezselyemmel, és tálald melegen köretként vagy önálló fogásként.

    A petrezselyem helyett használhatsz más zöldfűszereket is, például kaprot vagy zöldhagymát.