Az oregánó (Origanum vulgare) egy jellegzetesen mediterrán eredetű fűszernövény, amely szárított formájában vált világszerte ismertté és közkedveltté. Intenzív, fűszeres, kissé kesernyés íze meghatározó szerepet játszik az olasz, görög és mexikói konyhában. Szárított levelei és őrölt változata gazdag aromát és karaktert adnak az ételeknek.
Szárított oregánó kitűnő választás hosszabb főzési idejű ételekhez, mivel jól megőrzi és fokozatosan adja át ízét. Őrölt formában gyors ízesítéshez is kiváló.
A szárított oregánó nemcsak ízletes, hanem egészségmegőrző hatásairól is ismert:
Az oregánót légmentesen zárt üvegben, fénytől és nedvességtől védve tároljuk. Szárított formában akár 12 hónapig is megőrzi aromáját. Érdemes a főzés utolsó szakaszában is adni belőle az ételhez, hogy friss aromái is érvényesüljenek.
Az oregánó tehát nem csupán egy klasszikus fűszer a pizzán, hanem sokoldalú, aromás és gyógyító alapanyag a modern konyhában is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.