A babot előző este áztasd be hideg vízbe, majd másnap öblítsd le és tedd félre.
A babot legalább 8 órán keresztül áztasd, hogy megpuhuljon és gyorsabban főjön.
A hagymát, fokhagymát, sárgarépát és zöldpaprikát aprítsd fel.
A zöldségeket apróra vágva egyenletesebben főnek, és gyorsabban összeérnek az ízek.
Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az aprított hagymát és fokhagymát. Párold őket üvegesre.
A hagymát alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy édes ízt adjon a levesnek.
Add hozzá a sárgarépát és a zöldpaprikát, majd párold őket még 5 percig.
A zöldségeket párolva elősegíted, hogy a leves gazdagabb ízű legyen.
Tedd a paradicsomokat a lábasba, és főzd őket 5-10 percig, amíg kicsit megpuhulnak és elengedik a levüket.
A paradicsomok friss ízt adnak a levesnek, és jól harmonizálnak a babbal.
Öntsd hozzá az áztatott babot, az oregánót, kakukkfüvet, sót és borsot, majd öntsd fel vízzel. Hozd felforrni, majd csökkentsd a hőt, és főzd 1-1,5 órán keresztül, amíg a bab megpuhul.
Ha a leves túl sűrű lenne, adj hozzá még egy kis vizet, hogy a kívánt állagot elérd.
Amikor a bab megpuhult, ízlés szerint igazíthatod a fűszerezést. Tálald melegen, és élvezd a gazdag ízvilágot.
A leves frissen is nagyon finom, de ha hagyod egy kicsit pihenni, az ízek még jobban összeérnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.