Manakish póréhagymåval és szezåmmaggal tålalva

Manakish póréhagymåval

A manakish a közel-keleti konyha egyik klasszikusa, amelyet kĂŒlönfĂ©le töltelĂ©kekkel, pĂ©ldĂĄul pĂłrĂ©hagymĂĄval Ă©s fƱszerekkel kĂ©szĂ­tenek. A tĂ©szta alapja hasonlĂ­t a pizzatĂ©sztĂĄhoz, Ă©s bĂĄr sokfĂ©le vĂĄltozata lĂ©tezik, a pĂłrĂ©hagymĂĄs manakish kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ. Az eredeti manakish a reggelik egyik kedvelt Ă©tke volt, Ă©s sokan fogyasztottĂĄk egy csĂ©sze teĂĄval vagy joghurttal. A pĂłrĂ©hagyma Ă©s a szezĂĄmmag friss Ă­ze valĂłban kĂŒlönlegessĂ© teszi ezt az Ă©telt. PrĂłbĂĄld ki, ha valami egyszerƱ, de Ă­zletes Ă©telt szeretnĂ©l!

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 1 Ăłra 30 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Liszt
⭕ 1 ek. ÉlesztƑ
⭕ 1 tk. Cukor
⭕ 300 ml Meleg víz
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 2 db PĂłrĂ©hagyma
⭕ 2 ek. Szezámmag
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. Oregano
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 1 ek. OlĂ­vaolaj (a tetejĂ©re)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    KezdjĂŒk a tĂ©szta elkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©vel: egy tĂĄlban keverd össze az Ă©lesztƑt, cukrot Ă©s a meleg vizet. Hagyd ĂĄllni 5-10 percig, hogy az Ă©lesztƑ felfusson.

    A vĂ­z ne legyen tĂșl forrĂł, mert az elpusztĂ­thatja az Ă©lesztƑt. Langyosnak kell lennie!

    2

    EzutĂĄn add hozzĂĄ a lisztet Ă©s a sĂłt. Kezd el gyĂșrni a tĂ©sztĂĄt, majd amikor mĂĄr nem ragad, öntsd hozzĂĄ az olĂ­vaolajat. Folytasd a dagasztĂĄst, amĂ­g sima, rugalmas tĂ©sztĂĄt nem kapsz.

    A tĂ©szta elkĂ©szĂ­tĂ©sekor Ă©rdemes lisztezett felĂŒleten dolgozni, hogy ne ragadjon.

    3

    Csomagold be a tĂ©sztĂĄt fĂłliĂĄba, Ă©s hagyd pihenni 1-1,5 ĂłrĂĄt, amĂ­g megkel Ă©s duplĂĄjĂĄra nƑ.

    A tĂ©szta pihentetĂ©se utĂĄn könnyebben nyĂșjthatĂł Ă©s szebb formĂĄt adhatunk neki.

    4

    Közben kĂ©szĂ­tsd el a töltelĂ©ket: vĂĄgd fel a pĂłrĂ©hagymĂĄt vĂ©kony karikĂĄkra, Ă©s pirĂ­tsd meg egy serpenyƑben 1 ek olĂ­vaolajon. Add hozzĂĄ a felaprĂ­tott fokhagymĂĄt Ă©s az oregĂĄnĂłt, Ă©s pirĂ­tsd Ƒket egyĂŒtt 5 percig.

    A pĂłrĂ©hagyma akkor lesz a legfinomabb, ha nem Ă©geted meg, ezĂ©rt figyeld a sĂŒtĂ©st!

    5

    MiutĂĄn a tĂ©szta megkelt, oszd el egyenlƑen 4-6 darabra. NyĂșjtsd ki a tĂ©sztĂĄt kör alakĂșra, majd helyezd rĂĄ a pĂłrĂ©hagymĂĄs keverĂ©ket.

    Ne rakj tĂșl sok töltelĂ©ket, mert akkor a tĂ©szta könnyen elrepedhet sĂŒtĂ©s közben.

    6

    Szórd meg a manakish tetejét szezåmmaggal, majd egy ecsettel kend meg a tésztåt egy kevés olívaolajjal.

    A szezĂĄmmag Ă©s az olĂ­vaolaj egyĂŒttesen csodĂĄlatos Ă­zt Ă©s aranybarna szĂ­nt ad a manakishnak.

    7

    SĂŒsd 200°C-ra elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 15-20 percig, amĂ­g a tĂ©szta szĂ©pen megemelkedik Ă©s aranybarna szĂ­nt kap.

    A sĂŒtĂ©si idƑ sĂŒtƑnkĂ©nt vĂĄltozhat, ezĂ©rt Ă©rdemes a 15. perc utĂĄn megnĂ©zni a manakist.