Bauru sajttal, tálalva friss petrezselyemmel

Bauru sajttal

A Bauru egy híres brazil szendvics, amely Sao Paulóból származik. Eredetileg füstölt sonkával és sajttal készült, de az idők során sokféle változata alakult ki. A szendvics a helyiek kedvenc gyorsétkezése, és sok kávézó és étterem kínálatában megtalálható. A Bauru sajttal egy könnyen elkészíthető étel, amely tökéletes egy gyors reggelire vagy ebédre, és gazdag ízeket kínál.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 szelet Fehér kenyér
100 g Füstölt sonka
100 g Sajt
1 db Paradicsom
2 levél Saláta
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A kenyérszeleteket helyezd egy meleg serpenyőbe, és mindkét oldalukat pirítsd meg aranybarnára.

    Ha szeretnéd, egy kis olívaolajat is használhatsz a kenyér pirításához, hogy még ropogósabb legyen.

    2

    A füstölt sonkát szeleteld vékonyra, és a pirított kenyérszeletek egyik felére tedd rá.

    A sonkát ne pakold túl vastagon, hogy a többi hozzávaló ízei is érvényesüljenek.

    3

    Tedd a szeletelt sajtot a sonkára, majd egy paradicsomot vágj vékony szeletekre, és tedd a sajt tetejére.

    A paradicsom friss íze remekül kiegészíti a sós sonkát és a sajtot. Ha szereted a pikáns ízeket, egy kis chili paprikát is adhatsz.

    4

    A salátaleveleket tedd a töltött kenyér tetejére.

    A saláta frissebbé és ropogósabbá teszi az ételt. Használj friss, ropogós salátát!

    5

    A kenyérszeletek másik felét tedd a töltelékre, és egy kicsit nyomd meg, hogy a hozzávalók összetapadjanak.

    Ha szükséges, egy kicsit meg is grillezheted a szendvicset, hogy a sajt teljesen megolvadjon.

    6

    Tálald az elkészült Bauru-t, és ha szeretnéd, egy kis sóval és borssal ízesítheted.

    A Bauru-t a legjobb frissen tálalni, amikor a sajt még megolvadt és a többi hozzávaló íze jól összeér.