A ribizli (Ribes rubrum) egy élénkpiros, apró méretű bogyós gyümölcs, amelyet jellegzetes savanykás ízéről és kiemelkedő C-vitamin-tartalmáról ismerünk. A nyári időszak egyik legismertebb hazai gyümölcse, amelyet frissen, lekvárként vagy szörpként is szívesen fogyasztanak.
A ribizli különösen gazdag antioxidánsokban, flavonoidokban és C-vitaminban, melyek hozzájárulhatnak a sejtek védelméhez és az immunrendszer erősítéséhez. Fogyasztása támogatja a szív- és érrendszeri egészséget, valamint az emésztést is elősegíti a rosttartalma révén.
A ribizli sokféleképp feldolgozható:
A ribizli szezonja júniustól július végéig tart. Frissen hűtve rövid ideig tárolható, azonban lekvárként, szörpként vagy fagyasztva egész évben felhasználható.
A ribizli nem csupán dekoratív megjelenésével hódít, hanem értékes tápanyagtartalmával is támogatja az egészséges táplálkozást.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.