Bakewell tart feketeribizlilekvárral, frissen szeletelve és tálalva

Bakewell tart feketeribizlilekvárral

A Bakewell tart egy hagyományos angol desszert, amely a mandulás tésztájáról és a lekvár alapú töltelékről híres. Az eredetileg Bakewell városában, Angliában született étel a történelem során népszerűvé vált az angol piték szerelmesei között. A feketeribizlilekvár különlegessé teszi ezt a receptet, mivel az édes és savanykás ízek tökéletes harmóniát alkotnak a mandulás tésztával. Ez a desszert ideális választás bármilyen ünnepi alkalomra vagy hétvégi családi ebédre.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Pitetészta
100 g Feketeribizlilekvár
150 g Mandulaliszt
100 g Cukor
2 db Tojás
100 g Vaj
1 tk. Vaníliás cukor
1 csipet
1 tk. Sütőpor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A pitetésztát nyújtsd ki egy enyhén lisztezett felületen, és béleld ki vele a piteformát. Ha nem házi pitetésztát használsz, vásárolj egy előre elkészített változatot.

    A pitetészta könnyen törhet, ezért ügyelj arra, hogy vékonyan nyújtsd, és megfelelően béleld ki vele a formát.

    2

    A tésztát egy villa segítségével szurkáld meg, majd takard le egy sütőpapírral, és tegyél rá sütőbabot, hogy ne púposodjon fel. Süsd elő 180°C-on 10-15 percig, majd vedd le a papírt és a babot, és süsd további 5 percig, amíg aranybarnára sül.

    A sütőbab segít megakadályozni, hogy a tészta felpuffadjon sütés közben. Ha nincs sütőbabod, rizst vagy babot is használhatsz.

    3

    A mandulalisztet, cukrot, vaníliás cukrot, sót és a tojásokat keverd össze egy tálban, majd olvaszd meg a vajat, és add hozzá a keverékhez.

    A tésztához használt vajat ne hagyd túl forróra, hogy ne égessen meg. Az olvasztott vaj segít, hogy a tészta könnyű és puha legyen.

    4

    A feketeribizlilekvárt egyenletesen kend el a pitetészta alján, majd öntsd rá a mandulás keveréket.

    A lekvárt érdemes egyenletesen eloszlatni, hogy minden falatba jusson belőle. Ha szeretnéd, egy kis friss feketeribizlit is szórhatsz a tetejére.

    5

    Süsd a tartot 180°C-on körülbelül 20-25 percig, amíg a teteje aranybarna lesz.

    A tart akkor kész, ha a teteje szép aranybarna, és a közepe már megszilárdult. Ha a teteje túl gyorsan pirulna, takard le fóliával.

    6

    Miután elkészült, hagyd kihűlni, majd szeleteld fel és tálald.

    A tart a legfinomabb, ha teljesen lehűl, így a textúrája még jobb lesz.