Bakewell tart klasszikus változata, frissen sült, mandulás, ribizlidzsemes pite

Bakewell tart klasszikus változat

A Bakewell tartot az angol Bakewell városából származtatják, és az étel gazdag történelmi múltra tekint vissza. Eredetileg egy egyszerű mandulás pitéből indult, de az idők folyamán egyre gazdagabbá vált, mára pedig az angol desszertek egyik legnépszerűbb fajtájává nőtte ki magát. A klasszikus változatot ribizlidzsemmel és mandulás töltelékkel készítik, ami egy igazán finom, édes kombinációt ad.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Édes tészta
100 g Mogyorókrém
50 g Ribizlidzsem
100 g Mandula
2 db Tojás
150 g Cukor
100 g Liszt
100 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. A tésztát nyújtsd ki, és bélelj ki vele egy tartformát. Nyújtás közben ügyelj arra, hogy a tészta vékony, de egyenletes legyen.

    Ha a tészta túl ragadós, pihenjen egy kicsit a hűtőben, mielőtt kinyújtod.

    2

    A tésztát egy villával lyukasszuk meg, és süssük 10-12 percig, amíg enyhén aranybarna lesz. A tésztát ezután vegyük ki a sütőből.

    A tészta elősütése segít, hogy a tészta ne ázzon el a töltelékben.

    3

    A mogyorókrémet és a ribizlidzsemet keverjük össze, és kenjük el egyenletesen a sült tésztán.

    A mogyorókrém adja a tart gazdag ízét, míg a ribizlidzsem friss, enyhén savanykás ízt ad.

    4

    A mandulát a cukorral és a tojásokkal keverd össze, majd add hozzá a lisztet. A vajat olvaszd fel, és keverd a masszába.

    A mandulás keverék a tart igazi jellegzetessége, ami egy finom, dús állagot biztosít.

    5

    Öntsd a mandulás masszát a tésztára, és simítsd el egyenletesen.

    Ügyelj arra, hogy a mandulás réteg mindenhol egyenletesen borítsa a tésztát.

    6

    Süsd a tartot 25-30 percig, amíg a teteje aranybarnára sül és a töltelék megszilárdul.

    Ha a tészta teteje túl gyorsan pirulna, takard le fóliával, hogy ne égjen meg.

    7

    A kész tartot vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük és tálaljuk.