A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. A tésztát nyújtsd ki, és bélelj ki vele egy tartformát. Nyújtás közben ügyelj arra, hogy a tészta vékony, de egyenletes legyen.
Ha a tészta túl ragadós, pihenjen egy kicsit a hűtőben, mielőtt kinyújtod.
A tésztát egy villával lyukasszuk meg, és süssük 10-12 percig, amíg enyhén aranybarna lesz. A tésztát ezután vegyük ki a sütőből.
A tészta elősütése segít, hogy a tészta ne ázzon el a töltelékben.
A mogyorókrémet és a ribizlidzsemet keverjük össze, és kenjük el egyenletesen a sült tésztán.
A mogyorókrém adja a tart gazdag ízét, míg a ribizlidzsem friss, enyhén savanykás ízt ad.
A mandulát a cukorral és a tojásokkal keverd össze, majd add hozzá a lisztet. A vajat olvaszd fel, és keverd a masszába.
A mandulás keverék a tart igazi jellegzetessége, ami egy finom, dús állagot biztosít.
Öntsd a mandulás masszát a tésztára, és simítsd el egyenletesen.
Ügyelj arra, hogy a mandulás réteg mindenhol egyenletesen borítsa a tésztát.
Süsd a tartot 25-30 percig, amíg a teteje aranybarnára sül és a töltelék megszilárdul.
Ha a tészta teteje túl gyorsan pirulna, takard le fóliával, hogy ne égjen meg.
A kész tartot vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük és tálaljuk.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.