Készítsd el a pitetésztát: a lisztet és a sót keverd el, majd add hozzá a hideg vajat, és dolgozd össze, amíg morzsás állagú nem lesz.
A vajat hidegen használd, hogy a tészta ropogósabb legyen.
Add hozzá a hideg vizet, és dolgozd össze, hogy sima tésztát kapj. Csomagold be folpackba, és tedd a hűtőbe 30 percre.
A tésztát pihentetve könnyebben nyújthatóvá válik.
Közben készítsd elő a tölteléket: a szirupot, a barna cukrot, a tojást és a citromlevet keverd össze egy tálban, majd adj hozzá egy csipet sót.
A citromlé frissíti a szirup édességét, és különleges ízt ad a tölteléknek.
Nyújtsd ki a tésztát, és béleld ki vele egy piteformát. Szurkáld meg villával a tésztát, hogy ne pufogjon fel sütés közben.
A tésztát finoman nyújtsd ki, hogy ne legyen túl vékony, és könnyen kezelhető maradjon.
Töltsd meg a tésztát a szirupos keverékkel, és tedd 180°C-ra előmelegített sütőbe 20-25 percre, amíg a töltelék szilárdabbá válik.
Ha túl gyorsan kezd pirulni a teteje, takard le egy alufóliával, hogy a belseje is jól átsüljön.
Tálalás előtt hagyd kihűlni, majd friss feketeribizlit szórj a tetejére.
A feketeribizli fanyar íze csodálatosan kiegyensúlyozza az édes treacle tölteléket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.