A mustármag sárga/fehér formájában az egyik legismertebb enyhe ízű, csípősséget adó fűszer, melyet főként pácoláshoz, savanyúságokhoz, valamint különféle mártások és szószok alapanyagaként használnak. A fehér és sárga mustármag valójában ugyanazon növényfaj (Sinapis alba) termése, világos színű, apró, gömbölyded magok, amelyek szárítva hosszú ideig eltarthatók.
A sárga mustármag az egyik legkíméletesebb ízprofilú mustárfajta, lágyabb, édeskés-csípős aromával rendelkezik, mint a fekete vagy barna változat. Ennek köszönhetően különösen jól illik azokhoz az ételekhez, ahol nem túl domináns, mégis karakteres fűszerezés szükséges.
A mustármag sárga/fehér egész formájában kiválóan használható a következő esetekben:
A sárga/fehér mustármag enyhén csípős, de gyomorkímélő változata a mustárféléknek. Étvágygerjesztő, emésztést serkentő, gyulladáscsökkentő tulajdonságokat is tulajdonítanak neki. A benne található glükozinolátok és illóolajok serkentik az emésztőnedvek termelődését, így különösen nehéz ételek mellé ajánlott a használata.
Ha olyan fűszert keresel, amely lágy, de karakteres ízt ad és sokoldalúan használható, akkor a mustármag sárga vagy fehér változata tökéletes választás a konyhádba.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.