Daab chingri mustárpasztával, garnélarák mustárpasztával, korianderrel díszítve

Daab chingri mustárpasztával

A Daab chingri egy hagyományos dél-indiai étel, amelyet garnélarákkal és egy különleges mustárpasztával készítenek. A mustárpaszta kombinálása a kókusztejjel gazdag, fűszeres ízt ad a tenger gyümölcseinek. Az étel hagyományosan nagy családi étkezéseken, különleges alkalmakkor kerül asztalra, és rendkívül népszerű a dél-indiai konyhában. A Daab chingri ízvilága a friss koriander és lime segítségével könnyedén kiegyensúlyozottá válik, miközben a mustárpaszta és a kókusztej remek ízharmóniát alkot.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Garnélarák
2 ek. Mustármag
2 db Friss zöld chilipaprika
2 cm Friss gyömbér
200 ml Kókusztej
1 ek. Friss koriander
2 ek. Kókuszolaj
1 csipet Fekete só
2 ek. Friss lime lé
1 ek. Mustárolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A garnélarákot tisztítsd meg és pörköld le egy serpenyőben a kókuszolajon, hogy szép rózsaszín színt kapjon.

    Ne süsd túl a garnélarákot, mert akkor kemény lesz. A rózsaszín szín jelzi, hogy kész.

    2

    A mustármagot egy mozsárban törj meg, majd add hozzá a zöld chilipaprikát, reszelt gyömbért és egy kis sót. Keverd össze, hogy pasztát kapj.

    A mustármagot ne törd túl finomra, hogy megmaradjon a fűszeres íze.

    3

    A mustárpasztát öntsd egy tálba, add hozzá a kókusztejet és a lime levét. Keverd jól össze, hogy sűrű, krémes szószt kapj.

    A lime frissessége és a kókusztej lágy textúrája tökéletesen illik a garnélarákhoz.

    4

    A pasztát öntsd a garnélarákra és jól keverd el, hogy a fűszerek egyenletesen bevonják a húst. Tálalás előtt hagyd állni pár percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A paszta még jobban érvényesül, ha legalább 10 percet pihenteted, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    5

    Tálald a Daab chingrit friss korianderrel díszítve, és egy kis lime karikával a tetején.

    A koriander friss íze kiemeli a mustárpasztát és a lime segít frissebbé tenni az ételt.