A soba tészta egy tradicionális japán tésztafajta, amelynek alapja a hajdinaliszt (buckwheat flour). A soba szó japánul a hajdinát jelenti, így a soba tészta minőségi, gluténszegény alternatívát kínál a hagyományos búzatésztákhoz képest. Színe szürkésbarna, íze enyhén diós, földes jellegű.
A soba tészta gazdag növényi fehérjében, rostokban, B-vitaminokban és ásványi anyagokban. Gyorsan elkészíthető, jól variálható meleg vagy hideg ételekhez – saláták, levesek, wokban pirított ételek alapjaként is tökéletes.
Főzési javaslat: soba tésztát enyhén sós, lobogó vízben 3–5 percig főzd, majd hideg vízben öblítsd át, hogy ne ragadjon össze.
A soba tészta nemcsak egy alapanyag, hanem egészséges és tradicionális japán választás, amely jól illeszkedik a nyugati és keleti konyhai kultúrába is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.