Anago tésztával, sült angolnával, szójaszósszal és korianderrel tálalva

Anago tésztával

Az Anago egy finom japán étel, amelyben a tengeri angolna és a tészta keveréke adja meg az ízek harmóniáját. A tészta és az anago kombinációja egy különleges étkezést kínál, miközben a szójaszósz és wasabi még gazdagabbá teszi az ízélményt. Ez a recept egy tipikus japán étkezés része lehet, amelyet frissen, gyorsan elkészíthetsz otthon is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Anago (sült tengeri angolna)
250 g Sushi rizs
200 g Tészta (pl. udon vagy soba)
2 ek. Rizsecet
1 ek. Cukor
0.5 tk.
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Friss koriander
1 db Tengerifű
1 tk. Wasabi

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sushi rizst öblítsd le hideg vízben, majd főzd meg az utasítások szerint. Miután kész, hagyd kihűlni.

    A sushi rizst alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat és kemikáliákat.

    2

    A tésztát (udon vagy soba) főzd meg a csomagoláson lévő utasítások szerint. Miután kész, öblítsd le hideg víz alatt.

    A tészta leöblítése után gyorsan tálalhatod, hogy megőrizzük a frissességét.

    3

    Az anago-t süsd meg olívaolajon vagy grillezd, hogy a bőre ropogós legyen, majd szeleteld fel.

    Az anago sütéséhez egy kicsit pihentesd a szeleteket, hogy a hús szaftos maradjon.

    4

    A sushi rizst keverd össze a rizsecettel, cukorral és sóval, hogy megfelelő ízt kapj. Ezt tedd a tálalóedénybe.

    A rizsecet és cukor aránya változtatható, ha édesebbet szeretnél, több cukrot adj hozzá.

    5

    A kész tésztát tedd a rizs tetejére, majd helyezd rá a sült anagot.

    Tálalás előtt szórd meg a tálat friss korianderrel és tengerifűvel, hogy friss és ínycsiklandó legyen.

    6

    Szójaszósszal és egy kis wasabival tálald, hogy még izgalmasabb legyen az étel.

    A wasabi egy kis csípősséget ad az ételnek, de ha nem szereted, akkor el is hagyhatod.