Zaru soba tofuval, friss zöldségekkel és pirított tökmaggal

Zaru soba tofuval

A Zaru Soba egy hagyományos japán étel, amelyet különösen nyáron fogyasztanak, mivel frissítő és könnyen elkészíthető. A tofuval és zöldségekkel készült változat egy egészséges, vegetáriánus alternatívát kínál. A soba tészta friss, enyhén édes ízű, amelyet a szójaszósz és szezámolaj még gazdagabbá tesz. Az ételt friss korianderrel és tökmaggal díszítik, ami nemcsak szép színt ad neki, hanem egy kis ropogós textúrát is biztosít.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Soba tészta
200 g Tofu
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 ek. Tökmag
2 szál Zöldhagyma
1 gerezd Fokhagyma
1 db Tetszőleges zöldség (pl. uborka, répa)
1 ág Friss koriander
1 ek. Hínár

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A soba tésztát forró vízben főzd meg a csomagolás utasításai szerint, majd szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel, hogy megállítsd a főzési folyamatot.

    A soba tésztát nem szabad túl főzni, mert megpuhulhat, és elveszti a megfelelő állagát.

    2

    A tofut vágd kis kockákra, majd egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, és pirítsd meg a tofu kockákat, amíg mindkét oldaluk enyhén aranybarnára nem sül.

    A tofu kívül ropogós, belül puha legyen. Ha a tofu túl puha, először nyomkodd ki a felesleges vizet belőle.

    3

    A zöldségeket, mint az uborkát és a répát, hámozd meg és vágd julienne szeletekre.

    A zöldségek ropogósra vágása nemcsak esztétikai szempontból fontos, hanem így jobban megőrzik frissességüket.

    4

    Egy kis tálban keverd össze a szójaszószt és egy kevés szezámolajat. A mártást locsold a kész soba tésztára, hogy gazdag ízt adjon neki.

    A szójaszósz és szezámolaj kombinációja kiemeli a soba tészta umami ízét. Ha szeretnél, adhat hozzá egy kis csípőset is.

    5

    A mártás tetejére helyezd el a sült tofut, a julienne vágott zöldségeket, és szórd meg apróra vágott friss korianderrel, valamint a pirított tökmaggal.

    A koriander friss íze és a pirított tökmag textúrája extra ízélményt ad az ételnek.

    6

    Tálalás előtt szórj egy kis hínárt és a zöldhagymát is a tészta tetejére, majd egy kis extra szezámolajat is locsolhatsz rá.

    A hínár gazdag ásványi anyagokban, és tökéletesen passzol a soba tésztához.