A tojásos tészta a magyar konyha egyik alapvető száraztészta típusa, amelyet durum vagy búzaliszt és friss tojás keverékéből készítenek. A tojás hozzáadása nemcsak a tészta színét élénkíti meg aranysárgára, hanem gazdagabb ízt és selymesebb állagot is biztosít.
Ez a tésztaféle számos formában elérhető: kocka, metélt, csusza, fodros, széles metélt vagy spagetti formájában – a választás az étel jellegétől függ. A tojásos tészta különösen népszerű túrós, diós, mákos vagy káposztás fogások alapjaként.
Főzési tipp: forrásban lévő sós vízben 4–8 perc alatt fő meg típustól függően. Frissen főzve és leszűrve azonnal tálalható vagy további hőkezelésre kész.
A tojásos tészta tápanyagtartalma a tojás mennyiségétől is függ, de általában:
A házias ízek kedvelőinek és a hagyományos magyar ételek szerelmeseinek a tojásos tészta kihagyhatatlan alapanyag.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.