Bakso tojással, gazdag kókusztejes leves, friss korianderrel és főtt tojással tálalva.

Bakso tojással

A bakso egy hagyományos indonéz étel, amelyet gazdag kókusztejjel készítenek, és rendszerint húsgolyóval és tojással tálalnak. Eredetileg a Jávai szigeteken alakult ki, és azóta az indonéz konyha egyik legismertebb ételévé vált. Az étel a helyi ízek és fűszerek egyedülálló kombinációja, amely a húsleves és a kókusztej gazdag ízvilágában él igazán. A tojás hozzáadása extra fehérjét biztosít és gazdagítja a leves ízét. A friss koriander pedig remekül kiemeli az étel frissességét és aromáját.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Darálthús (marha)
1 db Hagyma
4 db Tojás
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Cukor
200 g Tészta
400 ml Kókusztej
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált húst tedd egy tálba, és add hozzá a szójaszószt, cukrot, felaprított fokhagymát és sót. Keverd jól össze, majd formázz belőle kis golyókat.

    A darált húsból formázott golyókat nedves kézzel könnyebb készíteni, hogy ne ragadjanak össze.

    2

    A tojásokat tedd egy lábasba, önts rájuk hideg vizet, és forrald fel. Miután felforrt, főzd a tojásokat 8-10 percig, amíg keményre főnek. Ha kész, tedd a tojásokat hideg vízbe, hogy könnyebben meghámozhatóak legyenek.

    A tojásokat pontosan 8-10 percig főzd, hogy ne legyenek túl kemények, de mégis tökéletesek legyenek a töltelékhez.

    3

    Egy serpenyőben forrósíts olajat, és süsd meg a húsgolyókat minden oldalról, amíg szépen aranybarna színt kapnak. Ezután tedd félre őket.

    A húsgolyók sütése előtt érdemes egy kóstolót készíteni, hogy biztosan jól ízesítetted-e.

    4

    A tésztát főzd meg forrásban lévő sós vízben 8-10 percig, majd szűrd le.

    A tészta főzésénél ügyelj, hogy al dente maradjon, így a textúrája jobb lesz a levesben.

    5

    Egy nagyobb lábasban forrald fel a kókusztejet, és tedd bele a húsgolyókat és a főtt tésztát. Hagyd 5-7 percig főzni, hogy az ízek összeérjenek.

    A kókusztej gazdag ízvilágot ad a levesnek, ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet.

    6

    A levest tálald úgy, hogy minden tálba egy főtt tojást is helyezel, majd szórd meg friss korianderrel.

    A friss koriander és a tojás extra frissességet és textúrát ad a leveshez.