Az üvegtészta, más néven cellofán tészta vagy mungóbab tészta, egy népszerű ázsiai gluténmentes tésztaféle, amely főzés után áttetszővé válik. Általában mungóbab keményítőből vagy más hüvelyesekből, illetve burgonyakeményítőből készül. Nem szabad összetéveszteni a rizstésztával, mivel az üvegtészta kifejezetten átlátszó főzés után.
Ez a tészta rendkívül sokoldalú, és salátákban, levesekben, stir-fry ételekben és tekercsekben is alkalmazható. Íztelen, így bármilyen fűszert, szószt vagy hozzávalót magába szív.
Tipp: áztasd forró vízben 5–10 percig, majd csepegtesd le és add az ételhez – így megőrzi állagát és nem ázik el.
Bár az üvegtészta nem tartalmaz sok fehérjét vagy rostot, mégis remek kiegészítő könnyű, kalóriaszegény ételekhez. Különösen hasznos azoknak, akik gyorsan elkészíthető, semleges ízű, gluténmentes alternatívát keresnek a tészták világában.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.