Pastel Tutup gombával és üvegtésztával tálalva, szezámmaggal megszórva

Pastel Tutup gombával és üvegtésztával

A Pastel Tutup egy hagyományos indonéz étel, amely a változatos töltelékekkel tálalt üvegtésztás ételként vált népszerűvé. Az étel alapját a gomba adja, amelyet fokhagymás, szójaszószos ízesítéssel gazdagítanak, míg a tészta könnyed, de laktató alapot biztosít. Az étel gazdag ízvilága és friss, ropogós textúrája a pirított szezámmagnak köszönhetően minden falatot különlegessé tesz. A Pastel Tutup ideális választás vegetáriánus étkezéshez, és a színes zöldségekkel való kombinációja tökéletesen kiegészíti a tészta gazdag ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Gomba
100 g Üvegtészta
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Szójaszósz
1 tk. Szezámmag
1 tk. Fűszerkeverék
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A gombát tisztítsd meg és vágd fel apró darabokra. A hagymát és fokhagymát is vágd finomra.

    A gombát ne mossuk, hanem töröljük le egy nedves ronggyal, hogy megőrizzük a legjobb textúráját.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg illatos nem lesz.

    A hagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg, és érezd az ízek gazdagodását.

    3

    Add hozzá a felvágott gombát a serpenyőhöz, és pirítsd meg őket, amíg a gomba levet ereszt és az összes folyadék elpárolog.

    A gomba főzéséhez fontos, hogy a serpenyő legyen elég nagy, hogy a gomba ne főljön, hanem piruljon.

    4

    A szójaszószt és a fűszerkeveréket is add hozzá a gombához, majd keverd össze. Főzd még 2-3 percig.

    A szójaszósz gazdagítja az ízeket, de ha kevesebb sós ízre vágysz, csökkentsd a mennyiséget.

    5

    Közben a üvegtésztát főzd meg forró vízben, majd szűrd le és tedd félre.

    Üvegtészta gyorsan fő, ezért figyelj rá, hogy ne főzd túl, mert akkor szét fog esni.

    6

    A gombás keveréket és a főtt üvegtésztát jól keverd össze, majd tedd egy tálba.

    A gombás és tésztás keverék ízesíthető még egy kis citromlével, hogy frissítőbb ízt kapj.

    7

    Egy serpenyőben pirítsd meg a szezámmagot, majd szórd rá a keverékre tálalás előtt.

    A pirított szezámmag ropogós textúrát ad, és különleges ízt biztosít.